Ν.Παπαδόπουλος: «Επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες στην τριμερή – Το χειρότερο σημείο στο Κυπριακό από το ’74»

Επιβεβαιώθηκαν οι χαμηλές προσδοκίες στη χθεσινή τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένο αδιέξοδο και στο χειρότερο σημείο στο κυπριακό από το 1974, χωρίς προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων πάνω σε σωστή βάση.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι δεν είναι στις προτεραιότητες τις Τουρκίας να λυθεί το κυπριακό. Ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη στρατηγική που θα επαναφέρει τη συζήτηση του κυπριακού πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο και αποτελεσματική διπλωματία με σκοπό να πεισθεί η Τουρκία ότι πρέπει να λυθεί το κυπριακό.

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που βλέπουμε είναι σπασμωδικές κινήσεις, αντιφατικές δηλώσεις και συγχυσμένες προσεγγίσεις όπως είναι η επιστροφή στο Σύνταγμα του ‘60 που δεν συμβάλουν στο να ξεκαθαρίσει η βάση των διαπραγματεύσεων.

Διερωτήθηκε μάλιστα που πήγε το συμφωνημένο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ ζητά αλλαγή τακτικής αλλά επαναφορά στο συμφωνημένο πλαίσιο που καθορίζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.