Το ΔΗΚΟ κρατά την ομολογία του Προέδρου Αναστασιάδη ότι απέτυχε στο κυπριακό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι διαφωνεί με την θεραπεία που προτείνει ο κύριος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή στρατηγικής.

Ο κύριος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαφώτισε κανέναν και δεν μπορεί το ΔΗΚΟ να καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις, αφού δεν κατάλαβε τι θέλει ο κύριος Αναστασιάδης.

Εκτίμησε επίσης ότι ακόμη και να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος, αυτό δεν σημαίνει ότι με τις υπόλοιπες που θα μείνουν δεν θα μπορεί να παραλύσει το κράτος, αν παραμείνει η θέση για μια θετική τουρκοκυπριακή ψήφο.

Ο κύριος Παπαδόπουλος επέκρινε τον Πρόεδρο ότι δεν εξήγησε πώς με την ιδέα του θα ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, ούτε αν μπορεί να αποτρέψει την θέση της τουρκικής πλευράς για λύση συνομοσπονδίας ή λύση 2 κρατών, πράγμα που θα είναι καταστροφικό.

Είπε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την αδιαλλαξία της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν.

Τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ δεν συζητά αλλαγή της βάσης λύσης του κυπριακού που είναι η ΔΔΟ. Διαφωνεί ωστόσο με το πλαίσιο Γκουτέρες.