Ν.Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ ζήτησε σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για την επιστολή προς Τατάρ

Το ΔΗΚΟ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ώστε τα μέλη του να τύχουν ενημέρωσης  για την ακρίβεια των εισηγήσεων που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιέλαβε στην επιστολή προς τον κατοχικό ηγέτη, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.


“Αν μέσα στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται η έννοια της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο ορισμός, αυτή η έννοια δεν έχει ποτέ καθοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν έχει επεξηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει αυτή η εισήγηση”, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε άστοχη τη χρονική συγκυρία στην οποία αυτά έχουν υποβληθεί, επειδή όπως είπε, δεν γίνεται όταν η Τουρκία και η τουρκική πλευρά προχωρούν στον παράνομο εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου “εμείς να αντιδρούμε με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Περαιτέρω είπε πως άλλες θα έπρεπε να ήταν οι έντονες αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας εάν θέλουμε να εμποδίσουμε την επέκταση του εποικισμού της Αμμοχώστου.


“Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε και να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι αισιόδοξος ότι αυτά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα αλλάξουν τις τουρκικές αδιάλλακτες θέσεις, που εμποδίζουν την επανέναρξη του διαλόγου και τη λύση του Κυπριακού”, πρόσθεσε και ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια νέα στρατηγική κόστους πάνω στην Τουρκία με την ελπίδα ότι αυτό το κόστος θα πείσει για την αλλαγή της στάσης της για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι έχουμε αποτύχει να τη δημιουργήσουμε στην περίπτωση της Κύπρου την απαραίτητη βούληση της διεθνούς κοινότητας για να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα, όπως επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.