Ν. Τορναρίτης: H ισοπεδωτική κριτική δεν προσφέρει τίποτε, αντίθετα αφαίρει από τις δυνάμεις της ε/κ πλευράςΔύσκολη περιγράφεται η αποστολή του Προέδρου στην τριμερή της 25η του μήνα στο Βερολίνο, εκτιμά ο ΔΗΣΥ, ο οποίος θεωρεί ότι ο στόχος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι δεδομένος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική και προς αυτό πρέπει η Ελληνοκυπριακή πλευρά να εργαστεί οργανωμένα και συστηματικά.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αδικεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού πολλές φορές ο ίδιος κατέθεσε την άποψη της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το θέμα της λύσης του Κυπριακού.

Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση, η όποια ισοπεδωτική κριτική δεν προσφέρει τίποτε, αλλά αντίθετα αφαίρει από τις δυνάμεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, είπε ο κ. Τορναρίτης.

Σημείωσε ότι είναι γνωστό τι αναμένεται το επόμενο διάστημα στα κατεχόμενα, εν όψει εκλογών, τις προτιμήσεις της Άγκυρας και τις σχέσεις της με τον νυν Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως και τα δεδομένα μετά τις εκλογές, αν στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας εκλεγεί ένας από εκείνους που υποστηρίζει η Τουρκία.