Ν. Τορναρίτης: Περιθώριο στους ηγέτες δίνει ο Γκουτέρες

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι έτοιμος να ακούσει και νέες ιδέες, κάτι χρήσιμο και αναγκαίο σε κάθε ύστατη διαπραγμάτευση, δηλώνει στην Χαραυγή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Κατά το Νίκο Τορναρίτη, ο κ. Γκουτέρες δίνει περιθώριο στους ηγέτες να κρατήσουν κάτι ουσιώδες για το τέλος, προτού πάρουν την ιστορική ευθύνη. Σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, χωρίς χάρτη, συμφωνία στο δημογραφικό, κριτήρια στο περιουσιακό, κατοχύρωση ανθρώπινων δικαιωμάτων και κοινοτικών ελευθεριών, χωρίς επί της αρχής συμφωνία για αποχώρηση στρατευμάτων και κατάργηση επεμβατικών δικαιωμάτων, τα «6» σημεία του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ξεκρέμαστα.

Η Σύμβουλος του κ. Γκουτέρες, αναφέρει, οφείλει να επιβεβαιώσει όλο το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων Αναστασιάδη – Ακιντζί και να καθορίσει κοινά αποδεκτούς όρους αναφοράς για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Σε σχέση με τα ενεργειακά ο κ. Τορναρίτης επισημαίνει πως μόνο με την επίλυση του Κυπριακού θα μπορέσει η Τουρκία να συμμετάσχει στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της περιοχής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.