Να αγγίξουν την ουσία…

Του Χρίστου Αποστολίδη 

Μετά τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ομόνοια και τα τραγικά λάθη από τον διαιτητή Γιώργο Νικολάου σε βάρος των «πράσινων», ειπώθηκαν πολλά και διάφορα. 


Μέχρι και ο επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση και κάλεσε όλα τα σωματεία και τους παράγοντες να ακολουθούν τους κανονισμούς. Φτάσαμε στο σήμερα, όπου ξεκινά η 4η αγωνιστική και ακόμα γίνεται συζήτηση για τη διαιτησία. Όχι μόνο του αγώνα στο «ΑΕΚ Αρένα» αλλά και γενικότερα.

Άλλωστε δεν είναι μόνο η Ομόνοια που διαμαρτυρήθηκε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Φωνές ακούστηκαν και από την Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, ενώ η Ένωση σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές με ΑΕΛ και Ανόρθωση εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο στο δικό μου μυαλό είναι πως το πρόβλημα στον τομέα της διαιτησίας συνεχίζεται και δεν προκύπτει λύση. Γιατί δεν είναι μόνο τις τελευταίες ημέρες που ακούμε φωνές και βλέπουμε ανακοινώσεις.

Είναι εδώ και αρκετά χρόνια που γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων. Καλά κάνουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι να δουν το πρόβλημα στην ολότητά του και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ή καλύτερα δεν θέλω να πιστέψω πως αρέσει σε κάποιον να βλέπει αυτή την εικόνα στις εξέδρες κάθε βδομάδα.

Η Κάρτα Φιλάθλου είναι ένα θέμα και οι άλλοι παράγοντες που οδηγούν τον κόσμο σε αποχή είναι άλλο θέμα. Αυτούς τους παράγοντες πρέπει να εντοπίσουν οι αρμόδιοι για να έχουμε ξανά αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Και ένας σημαντικός παράγοντας είναι η διαιτησία.