Να αναβαθμιστεί ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Στην ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του γραφείου του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, αναφέρθηκε ο Έφορος Θεοφάνης Θεοφάνους, ύστερα από εθιμοτυπική συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριακού.

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του γραφείου του Εφόρου, ο οποίος είναι υποβαθμισμένος σε σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού», ανέφερε. Όπως είπε, για κάποιους λόγους, οι οποίοι οφείλονται και στην φιλοσοφία η οποία υπήρχε στην Επιτροπή, στο Γραφείο δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα τον καιρό που είχε ιδρυθεί.

Ανέφερε ωστόσο ότι τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού θέλει να αποκεντρώσει τα θέματα με τα οποία απασχολείται και έτσι το Γραφείο του Εφόρου βλέπει τα θέματα κρατικών ενισχύσεων κατά 90%.

Πρόσθεσε ότι με αυτές τις εξελίξεις και με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γίνεται μια προσπάθεια τόσο από την ΕΠΑ όσο και από τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων για καλύτερη υλοποίηση της νέας νομοθεσίας.


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, είναι ένας τομέας με τεράστιες δυνατότητες για να βοηθήσει τον τόπο και μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα ο θεσμός, ανέφερε και είπε ότι διαβεβαίωσε τον Έφορο ότι το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να συμβάλει ώστε αυτός ο θεσμός να διαδραματίσει το ρόλο του, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την κυπριακή οικονομία και τον κυπριακό λαό.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία χρειάζεται επιτέλους με αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν», ανέφερε τέλος ο κ. Κυπριανού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.