Να αποκαταστήσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των νέων καλούν του Υπουργείο Παιδείας ΟΕΛΜΕΚ και γονείς Μέσης

Tην αποφασιστικότητά τους για να αποκατασταθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών της Κύπρου με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, τονίζουν οι ΟΕΛΜΕΚ και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωση σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν την Πέμπτη στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Καλούν το Υπουργείο Παιδείας «να αποκαταστήσει» την ισότιμη μεταχείριση όλων των νέων της Κύπρου.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αναφέρουν σε ανακοίνωση, συζητήθηκε «το σοβαρότατο θέμα» της δυσμενούς διάκρισης και της άνισης μεταχείρισης των μαθητών/τριών των Δημόσιων Σχολείων. Οι δύο φορείς αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται σε πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΑΝ σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, «ζήτημα που έχουμε αναδείξει τεκμηριωμένα, όπως πράξαμε και χθες».

«Από τη χθεσινή συνεδρίαση προέκυψαν ποικίλα ζητήματα και επίσημες παραδοχές», προστίθεται. «Κατ’ αρχάς έγινε ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει διοικητικά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε σχέση με τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του στο συγκεκριμένο θέμα», λέει η ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, σημειώνεται, «επαναλήφθηκε η παραδοχή ότι δεν είναι επαρκής ο έλεγχος και η εποπτεία που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία, λόγω των αδυναμιών που το ίδιο παραδέχεται ότι υφίσταται στις αρμόδιες δομές».

Σημειώνεται επίσης, ότι, «παραδοχή υπήρξε» για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, ότι έχει υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου για απόσυρση διαφήμισης που δεν ήταν συμβατή με τη νομοθεσία, όπως επίσης και επίσημη τοποθέτηση από τον Υπουργό Παιδείας ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία μονοετών σχολείων.

«Ως ΟΕΛΜΕΚ και ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων τονίζουμε ότι το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης των μαθητών/τριών των Δημοσίων Σχολείων παραμένει ανοιχτό και τεράστιο», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι, «χθες ήταν μόνο η αρχή», με την εκτενή ενημέρωση της οποίας έτυχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

«Κατά συνέπεια, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των νέων της Κύπρου», είπαν. Καλούν ακόμη, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας «να πράξει το ίδιο», όπως επίσης και να ασκήσει τον ελεγκτικό της ρόλο για την εφαρμογή και τήρηση  των Νομοθεσιών που ψηφίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και για τον τρόπο που αυτοί ερμηνεύονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, τονίζουν την αποφασιστικότητα της ΟΕΛΜΕΚ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων για να αποκατασταθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών της Κύπρου, για την οποία, όπως αναφέρουν θα αξιοποιήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.