«Να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας, την ταυτότητά μας σαν ομάδα» (video)Δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας για τα παιχνίδια με ΑΕΛ, Σαλαμίνα και αυτά που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά:

Για το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΛ: «Πιστεύω θα είναι καθαρά στο θέμα της αποτελεσματικότητας. Αν δούμε τα δύο ματς στα πλέι οφ που έχουμε παίξει, δημιουργούμε ευκαιρίας αλλά δεν σκοράρουμε εύκολα. Όσο πιο γρήγορα σκοράρουμε δίνει και περισσότερη εμπιστοσύνη στα παιδιά και μπορούμε να ελέγχουμε το παιχνίδι καλύτερα. Οπότε θα είναι σημαντικό το τελείωμα των φάσεων και το κυριότερο να μην δώσουμε χώρους στους αντιπάλους να μεταφερθούν στις κόντρα επιθέσεις που θα προκύψουν μέσα στο παιχνίδι» 


Ερωτηθείς εάν περιμένει διαφορές σε σχέση με το τελευτάιο ματς κοντρα στην ΑΕΛ, είπε: «Ιδιαίτερες όχι, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, φαίνεται λίγο τώρα στα πλέι οφ ότι ψάχνει να βρει το στιλ που της ταιριάζει αλλά δεν νομίζω με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουν ότι θα παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Όπως έχω τονίσε σε αυτά τα παιχνίδια θα παίξει ρόλο πως θα είμαστε εμείς και όχι τόσο ο αντίπαλος».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι κρατά, θετικό ή αρνητικό, από το περασμένο ματς κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα τόνισε: «Θετικά ότι είχαμε υπομονή και πειθαρχία και προσπαθήσαμε να βγούμε σωστά στην επίθεση και να δημιουργήσουμε ορθολογικές επιθέσεις, αυτοματισμούς. Βγάλαμε κάποιες καλές επιθέσεις και κάποια καλά πράγματα θετικά, αλλά δεν τα τελειώσαμε όπως έπρεπε και αυτό ήταν το αρνητικό. Από την άλλη δείξαμε καλή συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι απέναντι σε μια ομάδα επικίνδυνη και που παίζει στην κόντρα επίθεση. Είχαμε γενικά καλή οργάνωση και επιστροφές. Σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια, απέναντι στις πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος, ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα πρέπει αυτές να τις τελειώνουμε».

«Να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας, την ταυτότητά μας σαν ομάδα και ότι σε κάθε ματς μπαίνουμε με στόχο τη νίκη. Έχουμε το πλάνο μας, προσπαθούμε να το ακολουθήσουμε και να έχουμε τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία ότι, κανένα ματς για εμάς δεν είναι αδιάφορο και ότι σε όλα θέλουμε να κερδίζουμε δίνοντας το μάξιμουμ. Όχι να το λέμε αλλά να το δείχνουμε και στην πράξη και αυτό θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και παράλληλα να δούμε τη σωστή νοοτροπία της ομάδας, ποιοι παίκτες έχουν αυτή τη νοοτροπία που θέλουμε για να συνεχίσουμε γιατί είναι σημαντικό όταν αγωνίζεσαι στην Ομόνοια να έχεις τη σωστή νοοτροπία να κάνεις το βήμα παραπάνω. Και εμείς θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω.