Να διερευνηθούν τα δημοσιεύματα για ξενοδοχεία στο Βαρώσι λέει τώρα το ΔΗΚΟ

Να διερευνηθεί άμεσα το κατά πόσο ευσταθούν τα τ/κ δημοσιεύματα για άνοιγμα ξενοδοχείων στην περίκλειστη Αμμόχωστο λέει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ, αφήνοντας πίσω  τις υποδείξεις του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου να μπούμε στο Google Earth για να διαπιστώσουμε οτι το βαρώσι είναι σαν μια μικρή περιοχή του Πρωταρά.

Η υπόσταση των τ/κ δημοσιευμάτων για τις προθέσεις των κατοχικών αρχών να λειτουργήσουν τρία ξενοδοχεία εντός της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, μέσω Τουρκοκύπριου επιχειρηματία, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σε περίπτωση επαλήθευσης τους τότε πρόκειται για μια κάκιστη εξέλιξη, τόσο σε ότι αφορά το προηγούμενο που δημιουργείται όσο και στο ότι επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις προθέσεις της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Σε τέτοια περίπτωση, πρόκειται για περαιτέρω κλιμάκωση της τουρκικής επεκτατικότητας που αποδεικνύει ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος δεν εργάζονται για τη λύση, παραβιάζουν συστηματικά τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο και αγνοούν προκλητικά τις σαφείς υποδείξεις του ΓΓ του ΟΗΕ όπως αυτές καταγράφονται στις πρόσφατες εκθέσεις του.

Η αποθράσυνση της Τουρκίας που δυστυχώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο απυρόβλητο, πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

Το ΔΗΚΟ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση στις διπλωματικές μάχες που δίνει και θα συνδράμει ουσιαστικά σε όλα τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν, κυρίως προς τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και προς την ΕΕ, για να αποτραπούν οι τουρκικοί παράνομοι σχεδιασμοί που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλιο

Υπενθυμίζεται οτι πριν μερικα χρόνια ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ειχε υποτιμήσει την έκταση του Βαρωσιού στην περίπτωση επιστροφής του, προκαλώντας την οργή των Αμμοχωστιανών και την έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους του Δημου Αμμοχώστου ο οποίος είχε αναφέρει: «ασύμμετρες και αχρείαστες τις συγκρίσεις του κ. Παπαδόπουλου και προσθέτει ότι γίνονται σε μια περίοδο που έπρεπε να καλλιεργείται πνεύμα ενότητας και όχι διάσπασης.

Ο δήμος υπογραμμίζει ότι η πολιτική κατηγοριοποίησης και θυματοποίησης του προσφυγικού κόσμου είναι επικίνδυνη και χρεώνει κομματικές φιλοδοξίες στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ εν όψει εκλογών.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ, ο δήμος της κατεχόμενης πόλης χαρακτηρίζει ασύμμετρες και αχρείαστες τις συγκρίσεις του κ. Παπαδόπουλου και προσθέτει ότι γίνονται σε μια περίοδο που έπρεπε να καλλιεργείται πνεύμα ενότητας και όχι διάσπασης.»

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy