«Να δώσουμε ξανά όραμα στους ανθρώπους του πολιτισμού»

«Να δώσουμε ξανά όραμα στους ανθρώπους του Πολιτισμού»

«Ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του πρέπει να βρεθούν στη θέση που τους αξίζει. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας», ήταν το μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης, ενώπιον ανθρώπων του Πολιτισμού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Art Studio 55 στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το όραμά του για τον Πολιτισμό και τις προτάσεις του για στήριξη και ενίσχυσή του. Είχε επίσης την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες καλλιτεχνών – δημιουργών από διάφορους χώρους, απευθύνοντάς τους κάλεσμα όπως συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην ενίσχυση του εκλογικού προγράμματος για τον Πολιτισμό.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως τα χέρια των δημιουργών τού Πολιτισμού δένονται πισθάγκωνα κάθε φορά εξαιτίας της λειψής πολιτικής που εφαρμόζεται, της έλλειψης οράματος από τους έχοντες εξουσία, τις συνθήκες της κρίσης, τη γραφειοκρατία και τον δογματισμό.

«Η υποβάθμιση του Πολιτισμού δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά τα πλαίσια. Δυστυχώς  επεκτάθηκε και στους ίδιους τους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Κατά την τελευταία δεκαετία, έχουμε καταγράψει αρκετές περιπτώσεις λογοκρισίας, όπως και προσπάθειες φίμωσης και στοχοποίησης καλλιτεχνών για τα έργα τους, που πολλές φορές θυμίζουν μεσαιωνικές πρακτικές», ανέφερε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ό,τι γίνεται ο καθένας από εμάς, εξαρτάται από το αν είχε την τύχη ή την ευκαιρία να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά του ο τεράστιος πλούτος της πολιτιστικής δημιουργίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy