Να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ καλεί η ΣΕΚ την κυβέρνηση

Το γενικό συμβούλιο της ΣΕΚ μετά την σημερινή τους συνεδρία, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας καλεί την κυβέρνηση και τη βουλή να προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που ομόφωνα ψήφισε το κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2017.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Μάτσας είπε ότι είναι ώρα που το πολιτειακό σύστημα θα πρέπει να αποδείξει τη συνέπεια του προς τη μεγάλη μεταρρύθμιση ασκώντας την επιρροή του προς όλους τους παρόχους υγείας για συνεργασία και εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Το συμβούλιο της ΣΕΚ εκφράζει την αγωνία, αλλά και την απαρέσκεια του στην καθυστέρηση που προέκυψε στη βουλή σε σχέση με την έγκριση των κανονισμών για τη σύσταση και λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρητών η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, η ύπαρξη της οποίας επηρεάζει αρνητικά την αγορά εργασίας όπως επίσης και τα δημόσια ταμεία.

Αναμένει επίσης από τον Υπ. Οικονομικών να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης φορολογικής μεταρρύθμισης που κινείται προς την κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής του Εθνικού Εισοδήματος.

Καλεί επίσης και το υπουργείο εργασίας, πρόνοιας και κοινωνικών ασφαλίσεων να επισπεύσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος για επαναξιολόγηση και εκσυγχρονισμό της στρατηγικής απασχόλησης ξένων εργατών στην Κύπρο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.