Να μας λείπει η αλληλεγγύη του κ. Βέμπερ

Της Νίκης Κουλέρμου

Ως μάννα εξ ουρανού προσπαθεί εδώ και καιρό ο ΔΗΣΥ να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αναδειχθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μάη.

Αλλά ο πολύς κ. Βέμπερ είναι καλά γνωστός στην κυπριακή κοινωνία και το μόνο που πρέπει να εισπράξει είναι την αποστροφή της για τις δεσμεύσεις του χωρίς αντίκρισμα όπως ακριβώς ήταν και οι δεσμεύσεις των ομογάλακτών του εδώ στην Κύπρο -του ΔΗΣΥ, του κ. Αναστασιάδη, του Χ. Γεωργιάδη και του Αβ. Νεοφύτου. Κάλλιστα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μπορεί να μη λεγόταν Βέμπερ αλλά Σόιμπλε… Ο ίδιος επαίρεται για τις πολιτικές «αλληλεγγύης» που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο και έσωσαν το ευρώ! Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2018 ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο των Ραχόι, Σαμαρά και Αναστασιάδη γιατί όπως είπε «όλοι αυτοί πήραν τα απαραίτητα μέτρα και έσωσαν το ευρώ με την πολιτική που εμείς εφαρμόσαμε»…
Και ποια πολιτική εφάρμοσαν; Την πολιτική των μνημονίων! Αυτήν που ο κ. Γεωργιάδης ονόμασε το «μανιφέστο» του ΔΗΣΥ! Αυτήν που οδήγησε την οικονομία στα τάρταρα και ακόμα προσπαθεί να διασωθεί! Αν δεν ήταν το χρυσό διαβατήριο για τους εμίρηδες επενδυτές δεν θα έβλεπε ανάπτυξη η οικονομία για πολλά χρόνια ακόμα. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ας κάνει μια βόλτα συνοδεύοντας τον κ. Βέμπερ αύριο που θα επισκεφθεί την Κύπρο, στις εμπορικές λεωφόρους της πρωτεύουσας, όπως π.χ. τη Μακαρίου και ας διερωτηθεί πόσα ακόμα χρόνια θα χρειαστούν για να ξαναγίνουν οι λεωφόροι που έσφυζαν από ζωή και επιχειρηματικότητα πριν το 2013. Δεν λέμε ότι θα πάθει κατάθλιψη… ο κ. Βέμπερ ή ο κ. Νεοφύτου, αλλά ίσως πάρουν μια γεύση από την κατάσταση κατάθλιψης, την οποία ζει η κοινωνική πλειοψηφία εδώ και έξι χρόνια! Από την ανεργία, τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα. Όλα αυτά σίγουρα δεν τα ζει ούτε ο κ. Βέμπερ, ούτε η κα Μέρκελ, ούτε ο κ. Νεοφύτου, ούτε ο κ. Χ. Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Αναστασιάδης και οι λοιποί συνοδοιπόροι και δορυφόροι τους. Αλλά σίγουρα είναι οι συνέπειες των πολιτικών για τις οποίες περηφανεύονται συχνά.
Μην πιστεύετε τους κ.κ. Αναστασιάδη και Γεωργιάδη που έκαναν το μοναδικό στην παγκόσμια οικονομική κρίση «κούρεμα» και μυξόκλαιγαν ότι μας έκαναν πειραματόζωο, αλλά ήταν οι Ευρωπαίοι φίλοι τους που μας έκαναν ό,τι μας έκαναν και είναι οι Ευρωπαίοι φίλοι τους που παρουσιάζουν αυτές τις καταστάσεις ως «αλληλεγγύη»!
Να μας λείπει επομένως η «αλληλεγγύη» του κ. Βέμπερ (ειρήσθω εν παρόδω την υπόσχεται και στο Κυπριακό!), ο οποίος ανακάλυψε και χάσμα μεταξύ «μορφωμένων και φτωχών» από την οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών χωρίς να εξηγεί αν θεωρεί τους πλούσιους μορφωμένους και τους φτωχούς αμόρφωτους ή αν θεωρεί πως κάποιος μορφωμένος δεν μπορεί να τυγχάνει εκμετάλλευσης από τον πλούτο… Ο κ. Βέμπερ θα επαναλάβει -είμαστε σίγουροι- κατά την εδώ επίσκεψή του, την «αλληλεγγύη» της ΕΕ προς την Κύπρο, αλλά εμείς μάθαμε πλέον με τα παθήματά μας από τον «σωτήρα» Αναστασιάδη. Έτσι, όποιος ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Μάη τον ΔΗΣΥ και τον Βέμπερ, είναι σαν να ξαναψηφίζει τις ίδιες πολιτικές «αλληλεγγύης» που κατέστρεψαν την Κύπρο. Η εναλλακτική είναι η Αριστερά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.