«Να μην κάνουμε υπολογισμούς ούτε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε»

Φ. Ρουσουνίδης: Στόχος η φετινή τουριστική χρονιά να γίνει καλύτερη από την περσινή

 

Στόχος είναι να γίνει η φετινή τουριστική χρονιά καλύτερη από την περσινή, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, ο οποίος σημείωσε ότι με την πανδημία να επικρατεί, «δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς ούτε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε».

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι το τριήμερο του Κατακλυσμού έφερε κάποιες πολύ μικρές ανάσες στην τουριστική βιομηχανία από τον εγχώριο τουρισμό. «Από σήμερα υπάρχει επιστροφή σε πάρα πολύ χαμηλές πληρότητες και η κατάσταση συνεχίζει να είναι πάρα πολύ δύσκολη και οριακή», σημείωσε.

Από κει και πέρα, συνέχισε, ευελπιστούμε ότι οι εξελίξεις όσον αφορά τις πτήσεις από τη Ρωσία θα τρέξουν το συντομότερο δυνατόν ώστε να ξεκινήσουν και οι ναυλωμένες πτήσεις που θα δώσουν κάποιες επιπρόσθετες ανάσες στη βιομηχανία αυτή τη στιγμή έως ότου δούμε και το τι θα γίνει και στη Μεγάλη Βρετανία που είναι ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό και ένα βαρόμετρο για το πού μπορεί να φθάσει η φετινή χρονιά, εφόσον έχουμε δεδομένο μέχρι τώρα ότι η πρώτη εξαμηνία είναι χαμένη.

«Τώρα και με την εξαγγελία από 28 Ιουνίου ότι επιστρέφουν οι πτήσεις στην κανονικότητά τους και θα ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις θα μιλούμε για έναν ουσιαστικό αριθμό τουριστών που θα έρθουν στο νησί μας που θα βοηθήσουν την κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία και παράλληλα με τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στη βιομηχανία για τους εργαζομένους, θα βοηθήσει μονάδες να μείνουν στη ζωή και να μην κλείσουν, όπως κάποιες ίσως εξέφρασαν την πρόθεση τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η Κύπρος θα ενταχθεί στην πράσινη λίστα της Μεγάλης Βρετανίας, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι δυστυχώς δεν μπορεί κανένας να πει με σιγουριά. Εκτίμησε ωστόσο ότι η επιδημιολογική μας εικόνα είναι τέτοια η οποία δικαιολογεί να είμαστε στην πράσινη κατηγορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημείωσε ότι από τουριστικής πλευράς, ο Ιούνιος είναι χαμένος καθώς και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου διότι ακόμη και από 28 Ιουνίου που υπήρξε ανακοίνωση για τις ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία πρέπει να γίνει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, θα πρέπει να περάσουν κάποιες εβδομάδες ώστε να γίνει προεργασία, προγραμματισμός και ανάλογες κρατήσεις.

«Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία κυρίως πηγάζει από την καλή μας επιδημιολογική εικόνα και τις εξελίξεις με τη ρωσική αγορά και τα μηνύματα που παίρνουμε από όλους τους τουριστικούς μας εταίρους στο εξωτερικό, δηλαδή το ότι η Κύπρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των λιστών προτιμήσεων των δυνητικών τουριστών και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα πάρουμε τουρισμό», πρόσθεσε.

Από κει και πέρα, σημείωσε, «τα πάντα ρει, με την πανδημία δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς ούτε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.