«Να παραλύσουν όλα στην παγκύπρια τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη…»

Στην παγκύπρια τρίωρη στάση εργασίας και στην πανεργατική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 26/01/23 θα συμμετάσχει η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι “εκφράζει τη συμπαράσταση και καλεί σε συμμετοχή στην Πανσυνδικαλιστική συνάντηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη στις 13:00 για το θέμα της ΑΤΑ”. Προσθέτει ότι “μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της αλλά και την επέκτασή της σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους”.


Η Επιτροπή σημειώνει ότι εκφράζει τη στήριξή της σε όλους τους εργαζομένους που δήλωσαν συμμετοχή και στηρίζουν τη στάση εργασίας στις 26 Ιανουαρίου. “Η ενότητα και η αλληλοϋποστήριξη πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, αφού είναι αναγκαία συστατικά για την επιτυχή έκβαση αυτού του αγώνα”, αναφέρει.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Πριν από 79 χρόνια, το Μάρτη του 1944, η αποικιακή Κύπρος παραλύει από τις μεγάλες και μαζικές απεργίες των συντεχνιών για την αναπροσαρμογή των ημερομισθίων λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Η επιτυχία των απεργιών θα δώσει ώθηση στα αιτήματα για Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) των μισθών, κάτι που θα κερδηθεί τόσο στο δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα την επόμενη δεκαετία.

Ογδόντα χρόνια μετά, και ο εργαζόμενος βλέπει το εισόδημά του να το κατατρώει ξανά ο πληθωρισμός, και την ακρίβεια σε βασικά αγαθά και ενέργεια να τον τσακίζει. Ογδόντα χρόνια μετά και το αίτημα για την ΑΤΑ παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο.


Υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων, την αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς αλλά και της Κυβέρνησης που νίπτει τας χείρας, η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης εκφράζει τη συμπαράσταση και καλεί σε συμμετοχή στην Πανσυνδικαλιστική συνάντηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη στις 13:00 για το θέμα της ΑΤΑ. Μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της αλλά και την επέκτασή της σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους.

Εκφράζουμε την στήριξη μας σε όλους τους εργαζόμενους που δήλωσαν συμμετοχή και στηρίζουν την στάση εργασίας στις 26 Ιανουαρίου. Η ενότητα και η αλληλοϋποστήριξη, πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, αφού είναι αναγκαία συστατικά για την επιτυχή έκβαση αυτού του αγώνα.

Για να έχει θετική κατάληξη ο αγώνας αυτός, και οι μελλοντικοί αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε, η προσπάθεια πρέπει να κλιμακωθεί και να αγκαλιαστεί από περισσότερους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.