Να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!

Του Ρολάνδου Σκέττου*

Οι βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου ξεπερνούν το χαρακτηρισμό «κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση». Χωρίς ίχνος υπερβολής, χωρίς τη διάθεση οποιασδήποτε κινδυνολογίας, η Κύπρος βρίσκεται στον αναπνευστήρα και αναμένει από τους πολίτες της ότι με την απόφασή τους στις κάλπες θα της δώσουν το φιλί της ζωής.

Η δεύτερη πενταετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει οδηγήσει τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα σε όλους τους τομείς.

Στο Κυπριακό, η Κύπρος λόγω των άστοχων, χωρίς όραμα επιλογών του Πρόεδρου Αναστασιάδη οδηγείται στο διαμελισμό. Η Κύπρος, η πολύ μεγάλη για να χωρέσει όλα τα παιδιά της και η πολύ μικρή για να είναι μοιρασμένη, δεν βρίσκεται απλώς στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε της διχοτόμησης.

Στην οικονομία, ένας Πρόεδρος κουρασμένος χωρίς ιδέες και όραμα, αλλά περισσότερο δακτυλοδεικτούμενος πρωταγωνιστής, τόσο ο ίδιος όσο και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, στο φαγοπότι των «χρυσών» διαβατηρίων, έχει οδηγήσει τη χώρα στην ακυβερνησία.

Στην εσωτερική διακυβέρνηση, το κύριο χαρακτηριστικό του οράματος Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είναι η τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά των θεωρούμενων ως αρίστων της γαλάζιας παράταξης και η κοινωνική περιθωριοποίηση όσων διαφωνούν με τις επιλογές της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκρουστεί με όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους, οι οποίοι αρνήθηκαν να υποταχτούν και εξέφρασαν ή εκφράζουν κριτική άποψη για τον τρόπο άσκησης εξουσίας και χρηστής διοίκησης.

Στις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου λοιπόν το στοίχημα είναι ένα και μοναδικό.

Ή θα πάρουμε τη χώρα μπροστά ή θα την αφήσουμε στη μιζέρια και στον αστερισμό της αρπαχτής.

Ή θα αλλάξουμε ρότα ή θα αφεθούμε να παρακολουθούμε απαθείς τη φαρσοκωμωδία της εξουσίας να μοιράζει θέσεις και δύναμη σε ανίκανους, δήθεν αρίστους.

Σχεδόν 600 χιλιάδες Κύπριοι διαθέτουν ένα υπερόπλο στα χέρια τους. Είναι η ψήφος τους. Στις 30 Μαΐου καλούνται με την παρουσία τους στην κάλπη να γκρεμίσουν το παρελθόν και να ανοίξουν λεωφόρους ελπίδας για το μέλλον.

Με απολογητικό ύφος για τις παραλείψεις της γενιάς μου, αλλά με όλη την καλή διάθεση, απευθύνω έκκληση στη νέα γενιά της χώρας.

  • Τη ρημαγμένη, τη λεηλατημένη από όνειρα. Τη γενιά των δυο πτυχίων που η εξουσία καταδίκασε να ζει με μισθούς πείνας.
  • Τη γενιά που είναι αναγκασμένη να ζήσει σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από τους γονείς της.
  • Τη γενιά στην οποία η εξουσία, με την αλαζονεία της, τη θωπεία των λίγων και την καταδίκη στην ανέχεια των πολλών, απαγορεύει ακόμα και να ερωτευτεί. Πόσω μάλλον να ονειρευτεί και να δημιουργήσει οικογένεια.

Νέοι και νέες της Κύπρου,

Μην τους κάνετε τη χάρη να τους επιβραβεύσετε με την αποχή σας από την κάλπη. Στις 30 Μαΐου μετατρέψτε την ψήφο σας σε φωτιά και τσεκούρι που θα κάψει το χθες και θα δώσει ένα δυνατό χτύπημα στο παρελθόν.

Ο Μάιος θα είναι μήνας του λαού. Στις 30 Μαΐου με ένα πιο δυνατό ΑΚΕΛ, από τον λαό για τον λαό, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω.

Καλή ψήφο…

* Υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις Λευκωσίας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.