Αναθεώρηση του οδηγού εξετάσεων θέλουν οι οργανωμένοι γονείς

Να προβεί άμεσα στον καθορισμό της εξεταστέας ύλης αρχικά για τους τελειόφοιτους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση του οδηγού εξετάσεων καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Η Συνομοσπονδία κάνει, παράλληλα, έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, να γίνουν όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η κάθε μορφή σύγχρονης ή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται η γραπτή συγκατάθεση των γονέων και η συλλογή έντυπων συγκαταθέσεων από τα σχολεία.
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, τα εκπαιδευτικά συστήματα ανά τον κόσμο καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες περιορισμού, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα ως συνέπεια της πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλείται να διαφυλάξει το δικαίωμα των παιδιών στη μάθηση μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και την ισότητα ανάμεσα σε όλους τους μαθητές σε κάθε γωνιά της Κύπρου μας. Στην παρούσα φάση, στόχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα πρέπει να είναι η διατήρηση των μαθητών σε επαφή με τη διδαχθείσα ύλη, καθώς και η υγιής απασχόληση και ψυχαγωγία τους που θα τους ενδυναμώσουν και θα συμβάλουν στον περιορισμό τους», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης χαιρετίζει με ικανοποίηση την προσπάθεια που καταβάλλεται και ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που άρχισαν ήδη να αξιοποιούν τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία κατά την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχοντας εξ αποστάσεως σύγχρονη ή ασύγχρονη εκπαίδευση.

«Ωστόσο, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά μας με όλους όσοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιχειρούν να διδάξουν νέα ύλη και η εργασία τους δεν βασίζεται σε εμπεδωτικό, επαναληπτικό υλικό της ήδη διδαχθείσας ύλης», σημειώνει.

Η Συνομοσπονδία καλεί, παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προβεί άμεσα στον καθορισμό της εξεταστέας ύλης αρχικά για τους τελειόφοιτούς μας και προχωρήσει στην αναθεώρηση του οδηγού εξετάσεων.
Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο να καθορίσει και την εξεταστέα ύλη για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, Γυμνασίου και Τεχνικών Σχολών, καθώς και να ξεκαθαρίσει και το τι θα ισχύσει για την Α’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών σε σχέση με το θέμα της Αξιολόγησης του Μαθητή και τις Εξετάσεις Τετραμήνων.
Εκφράζει, παράλληλα, θερμή παράκληση κι έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Προδρόμου, να γίνουν όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η κάθε μορφή σύγχρονης ή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να χρειάζεται η γραπτή συγκατάθεση των γονέων και η συλλογή έντυπων συγκαταθέσεων από τα σχολεία.