Την εντύπωση ότι κάπου έχει χάσει τον έλεγχο των ενεργειών και αποφάσεών του ή έστω ότι έχει μπερδευτεί στις προτεραιότητές του δίνει ο Δήμος Λεμεσού, ενδεχομένως στη βιασύνη του να αποδείξει ότι παράγεται έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητούνται οι όποιες προσπάθειες.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει μέσα από μια σειρά ενεργειών που έγιναν τον τελευταίο καιρό και αφορούν ειδικότερα αποφάσεις και δράσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με έργα ή βελτιωτικές και άλλες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με την Πλατεία Ηρώων, για την οποία εξαγγέλθηκε, έτσι αόριστα, ότι θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλασή της. Χωρίς να προηγηθούν κάποιες ενδεδειγμένες διαδικασίες, τις οποίες πολύ τεκμηριωμένα επισημαίνει στο έγγραφό του προς τον δήμαρχο  ο «όχι τυχαίος» αρχιτέκτονας Χριστάκης Σεργίδης. Παρατηρήσεις και υποδείξεις που επιβάλλεται να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και να αξιοποιηθούν, πριν γίνουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες για τις οποίες θα έρθει ο Δήμος, εκ των υστέρων, και θα αναζητεί τα δικά του λάθη, χωρίς όμως να μπορεί να τα διορθώσει.

Από την άλλη, προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι από τις 21 Φεβρουαρίου είχε ετοιμαστεί από το Δήμο (και προφανώς είχε σταλεί) γραπτή πρόσκληση απευθυνόμενη προς τους καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής του κέντρου της πόλης, για σύσκεψη την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στο δημαρχείο με θέμα την «Παρουσίαση των όρων εντολής για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου». Στην πρόκληση προσδιορίζονταν ονομαστικά σαν «κέντρο πόλης» οι οδοί Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Αθηνών και Γλάδστωνος και η Πλατεία του Κάστρου. Καμιά αναφορά στην Πλατεία Ηρώων που βρίσκεται στο κέντρο όλων των πιο πάνω και βέβαια δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη οι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της Πλατείας και των γύρω δρόμων.

Ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη «στο τυχαίο» και «στο πόδι» ενημερώθηκαν για τη σύσκεψη και κάποιοι της Πλατείας Ηρώων και μάλιστα με την υπόδειξη «αν θέλετε ελάτε».

Αυτές και κάποιες άλλες περίεργες συμπεριφορές και τακτικές του Δήμου, που κάθε άλλο παρά υποδηλούν σοβαρότητα, θα πρέπει επιτέλους να εκλείψουν. Ιδιαίτερα, οι εκλεγμένοι εκεί στο Δήμο Λεμεσού, ας προβληματιστούν κι ας αναλογιστούν τον πραγματικό τους ρόλο και τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και το σύνολο των πολιτών. Αν μη τι άλλο, για να ανατρέψουν τις απόψεις που υπάρχουν για διαπλοκή και εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων.

Χρήστος Χαραλάμπους