Να σεβαστούν όλοι τον αγώνα της ΕΟΚΑ είπε ο Χριστοδουλίδης

Αν υπάρχει σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλεται στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και γι’ αυτό απαιτείται ένας ελάχιστος σεβασμός προς αυτούς, ανέφερε ο  υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είπε ότι αν υπάρχει σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλεται στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και στις προσπάθειες κάποιων που χωρίς να στοχεύουν να εξυπηρετήσουν το οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον θυσίασαν και την ίδια τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι κι απαιτείται ένας ελάχιστος σεβασμός προς όλους αυτούς από όσους επιχειρούν ακόμη κι αυτόν τον ιερό αγώνα να τον εκμεταλλευθούν για κομματικές σκοπιμότητες.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «εμείς πορευόμαστε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και ποτέ σε αντίθεση με άλλους δεν μπήκαμε σε υποσχέσεις του 50-50 ή άλλες υποσχέσεις διαμοιρασμού της εξουσίας, γιατί αν η έγνοια δεν είναι πώς θα λύσουμε τα προβλήματα μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα αλλά ο διαμοιρασμός της εξουσίας, δείχνουν και το ενδιαφέρον που έχουν για το τι απασχολεί την κοινωνία μας».

Ανέφερε ακόμα ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο από την πρώτη ημέρα για μια πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική οικονομία, για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αναζωογόνηση της υπαίθρου, για το μεταναστευτικό και την ανάληψη πρωτοβουλιών για το Κυπριακό με την ΕΕ να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.