Να διαλυθεί πρώτα η κυβέρνηση και μετά συζητούμε, ήταν το σχόλιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ σήμερα στην επιχειρηματολογία του Προέδρου του ΔΗΣΥ περί διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών σημειώνοντας ότι βάση του πορίσματος της διερευνητικής, η κυβέρνηση φέρει κύρια την ευθύνη κατάρρευσης του Συνεργατικού Τομέα.

Όταν προκηρυχθούν προεδρικές, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει και για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών.

Ικανοποιημένο έμεινε το ΑΚΕΛ από τη σημερινή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα ως προς τον Τρόπο χειρισμού των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στους δημόσιους Υπαλλήλους.

Αναχωρώντας από τη σύσκεψη στο προεδρικό ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως πολύ τεκμηριωμένη την παρουσίαση του Γενικού εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, θα πρέπει να ακολουθηθούν τα βήματα τα οποία επεξήγησε ο κ. Κληρίδης και ανάλογα με το αποτέλεσμα να γίνουν σκέψεις για οτιδήποτε άλλο.

Τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης στο Κυπριακό, επέκρινε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αφήνοντας αιχμές ότι επιχειρούν να περάσουν στον κυπριακό λαό το μήνυμα ότι η Κύπρος, αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, είτε μέσω περιφερειακών οργανισμών για την Ασφάλεια και την Ειρήνη είτε μέσω των τριμερών επαφών.

Τόνισε ότι όλα αυτά ακούγονται καλά στη θεωρεία, ωστόσο στην πράξη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πρέπει είπε, να συνειδητοποιήσουν ότι η προσοχή πρέπει να στραφεί προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης του Κυπριακού.

Ο μόνος τρόπος για αν επιτευχθεί αυτό τόνισε είναι να πεισθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ ότι η πλευρά μας είναι έτοιμη να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση από κει που έμεινε, στη βάση πλαισίου του και ότι έχουμε την πολιτική βούληση να πάρουμε την διαδικασία μέχρι τέλους. Τα υπόλοιπα που λέγονται, είπε, είναι για εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης.

Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε παράλληλα ότι στη βάση των όσων ενημερώθηκαν σήμερα τα κόμματα από τον Πρόεδρο, δεν υπάρχει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή πέραν της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει καμία κίνηση από την κ. Λουτ ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν νέες ιδέες αλλά παλιές που έχουν συζητηθεί και απορριφθεί.

 

Μας έχεις Like στο Facebook ;