Να σου πω εγώ τι βρωμάει

Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

Να σου πω εγώ τι βρωμάει.

Βρωμάνε τα γεμάτα σκατά μυαλά σας. Και η σκατοψυχιά σας επίσης.

Βρωμάει ο μισογυνισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία που εσύ και όλοι οι όμοιοι σου με κάθε ευκαιρία σπέρνετε στην κοινωνία.

Βρωμάει ο ρατισμός. Βρωμάει ο φασισμός. Βρωμάει η ακροδεξιά. Αυτό κι αν βρωμάει.

Βρωμάει η σιωπή της Δεξιάς του Κυρίου και όχι μόνο, η σιωπή των – με εξαίρεση το ΑΚΕΛ – κομμάτων, βρωμάει η σιωπή ακαδημαϊκών που έχουν άποψη για όλα εκτός από το να τα βάλουν με το σκοταδισμό, βρωμάει και η σιωπή των άλλων παπάδων. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Οπόταν καμία προσδοκία.

Βρωμάει η απάθεια αυτών που κάθονταν από κάτω και άκουγαν τον όχετο της αντιεπιστημονικής βλακείας και του μίσους και κουνούσαν το κεφάλι υποτακτικά.

Βρωμάει η υποκρισία όλων όσων γεμίζετε ναούς και παγκάρια ακούγοντας το κήρυγμα του Ιησού για αγάπη, αλληλοκατάνοηση, αλληλεγγύη αλλά δεν τολμάτε να σηκώσετε το κεφάλι να πείτε ένα “σκάσε”, όταν το κήρυγμα γίνεται λόγος μίσους και τους συνανθρώπους μας.

Βρωμάει και η υποκρισία που θέλει το Mohamed με τα 2 εκατομμύρια, να είναι καλοδεχούμενος επενδυτής, αλλά ο πολύτεκνος Ahmed που έφυγε από το ισοπεδωμένο Χαλέπι κι έφτασε εδώ με τη βάρκα, να πρέπει να γυρίσει πίσω με τα παιδιά του (όσα είναι ζωντανά) γιατί μας χαλάει τον κοινωνικό ιστό.

Βρωμάει η σκέψη και μόνο ότι το Σεπτέμβριο αυτά μπορεί να ακούγονται και στα σχολεία όταν κουβαλάτε ανεκδιήγητους παπάδες να κάνουν κηρύγματα στα παιδιά μας.

Βρωμάει ο “μάτσο αντρισμός”. Αυτός που θέλει να έχει το πάνω χέρι στη “γυναίκα ΤΟΥ”. Αυτός που “μάτσο ανδρισμός” που διαχωρίζει τους “αδρώπους που τες γεναίτζιες”. Αυτός που θεωρεί οτιδήποτε λιγότερο “αντρίκιο” υποδεέστερο. Αυτός ο “μάτσο αντρισμός” που οδήγησε στο θάνατο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Που οδήγησε ομοφυλόφιλα άτομα σε αυτοκτονίες, στην κατάθλιψη, στην κοινωνική απομόνωση για ολόκληρες δεκαετίες. Ναι, βρωμάει ο “μάτσο αντρισμός” σας. Μπόχα και δυσωδία.

Αυτά βρωμάνε. Μαζί με αυτά, κι όσοι τα ασπάζονται.

Υστερόγραφο

Βρωμάει και η αχαπαροσύνη του νομικού μας συστήματος (καμία έκπληξη), που εδώ και μέρες γίνονται πράγματα χωρίς θαύματα, η ρητορική μίσους δίνει και παίρνει και αυτό σφυρίζει αδιάφορα. Βρωμάει.

 

Leontios Philotheou
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy