Να συνδράμουμε στα «Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης»

Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Αναμφίβολα, ουσιαστικό και αξιέπαινο είναι το έργο που γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, με την προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες οικογένειες που, δυστυχώς, δυσπραγούν, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι τα πετούν στα σκουπίδια.

Πρωτοπόρησαν οι Δημοτικές Αρχές της Λεμεσού δημιουργώντας πριν από δέκα και πλέον χρόνια το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχοντας και την έμπρακτη στήριξη εταιρειών και άλλων φορέων. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτές οι οργανωμένες κοινωνικές προσφορές δεν είναι αρκετές για να λύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες ή να ανακουφίσουν ανθρώπους που η ανέχεια στην οποία έχουν οδηγηθεί τους έχει δημιουργήσει και σειρά άλλων προβλημάτων.

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, που όπως όλοι έχουμε μάθει από παιδιά είναι μέρες αγάπης, ας κάνουμε πράξη αυτή την αγάπη. Ας αναλογιστούμε πόση σημασία έχει ένα πακέτο με τρόφιμα ή κάποια άλλα είδη πρώτης ανάγκης για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς εξαίτιας των αντιλαϊκών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης αλλά και κάποιων άλλων συγκυριών.

Γι’ αυτό η έκκληση που για μια ακόμα χρονιά απευθύνει ο Δήμος Λεμεσού για συνδρομή στα «Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης» που ετοιμάζει για 11η συνεχή χρονιά, ας μην αφήσουμε να περάσει απαρατήρητη. Η βοήθεια όλων είναι και φέτος πολύτιμη για τους σκοπούς του  Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα «Χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης» προορίζονται για συμπολίτες μας που πραγματικά τα έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσω της ενέργειας αυτής είναι να προσφέρει ένα μήνυμα ελπίδας σε αυτή τη γιορτινή περίοδο του χρόνου σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που χρειάζονται μια χείρα βοηθείας.

Οργανισμοί, σχολεία, εταιρείες, οργανωμένα σύνολα πολιτών, μπορούν και πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διοργανώνοντας τη δική τους εκστρατεία συλλογής τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών. Όσα περισσότερα μπορούν να μαζευτούν, τόσο περισσότερες οικογένειες και μονήρεις συνάνθρωποί μας θα επωφεληθούν. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδράμουμε αυτή την προσπάθεια. Είτε με απευθείας προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών, είτε με κουπόνια υπεραγορών και κρεοπωλείων, είτε με άλλους τρόπους για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν επικοινωνώντας τηλεφωνικά με αρμόδιο λειτουργό του δήμου στο 9972887.

Βέβαια, η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορεί να καλύψει κάποιες υλικές ανάγκες, αλλά όχι και την ανάγκη της αγάπης και της ζεστασιάς που έχει ένας άνθρωπος που ζει μόνος του. Ας αναλογιστούμε λοιπόν και τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δίπλα τους. Μπορεί να είναι κάποιος που ζει στη συνοικία ή στο χωριό μας, κάποιος γείτονας ή ακόμα και συγγενής μας. Ας του ανοίξουμε την πόρτα μας, τουλάχιστον την ημέρα που συνηθίσαμε να την λέμε «Μέρα αγάπης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.