Να τιμήσουμε με υψηλά ποσοστά τα 90 χρόνια του ΚΚΚ – ΑΚΕΛ

Του Μιχάλη Πουμπουρή*

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές άλλο τόσο πληθαίνουν οι ψευδολογίες σε βάρος του ΑΚΕΛ. Εκτός από το συντηρητικό κόμμα της λιτότητας που τα βλέπει όλα ρόδινα, είδαμε πρόσφατα την ενορχηστρωμένη ατάκα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ. Είναι μεγάλος ο καημός τους – αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ με επιχειρήματα – να προσπαθήσουν να ταυτίσουν το ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ.

Άθελά τους καταμαρτυρούν και επιβεβαιώνουν ότι ο ΔΗΣΥ είναι τόσο αμαρτωλό κόμμα που όποιος ταυτιστεί μαζί του χάνει.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που καταφεύγουν σ’ αυτές τις επινοήσεις; Είναι πρώτα και κύρια οι δυνάμεις που πριν τρία χρόνια ανέδειξαν τον Αναστασιάδη στην εξουσία. Που αφού είχαν επιβραβευθεί με μια θέση στην Ευρωβουλή, τώρα άλλαξαν κοστούμι και εμφανίζονται σαν νέα δύναμη.

Είναι ο ανεμόμυλος που αφού πέρασε από άλλους πολιτικούς χώρους, τώρα εμφανίζεται σαν νέα σύγχρονη, τάχα, δύναμη. Και είναι τόσο σύγχρονη, που δεν δίστασε να έχει στις γραμμές της και γνωστό πραξικοπηματία.

Δυστυχώς ούτε η ηγεσία της ΕΔΕΚ άντεξε στον πειρασμό της ατάκας ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και θυμήθηκε τον σταλινισμό και την επαγρύπνηση.

Είναι ακόμα οι άνθρωποι που θυμήθηκαν το καθαρό ποδήλατο και αυτοδιαφημίζονται για καθαρά χέρια, αλλά δεν διστάζουν να λασπολογούν κατά του ΑΚΕΛ. Αλλωστε είναι οι ίδιοι που εξύβρισαν το εθνικό συμβούλιο σαν ένα κοτέτσι.

Οι υβριστές του ΑΚΕΛ καταφεύγουν σ’ αυτές τις επινοήσεις απ’ αφορμή τις θέσεις του Κόμματος σε σχέση με το Κυπριακό. Μα αν αυτό σημαίνει συμπόρευση τότε όλοι είναι «ένοχοι», γιατί στο Εθνικό Συμβούλιο το 1989 συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή με τον ΔΗΣΥ.

Αποτείνομαι λοιπόν προς όλους και τους καλώ να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της διαστροφής. Οι Ακελιστές που τιμούν αυτές τις μέρες τα 90 χρόνια της αγωνιστικής δράσης του Κόμματός μας, δεν ανέχονται να εξυβρίζεται και να διαστρεβλώνεται η αγωνιστική τους πορεία. Δώστε λοιπόν σήμερα 22 του Μάη όσο το δυνατό μεγαλύτερη δύναμη στο ΑΚΕΛ για να μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

*Βετεράνος ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy