ΝΑΤΟ: «Καθαρή θέση για ένταξη» ο Αβέρωφ – Δεν έχει «ιδεολογικές αγκυλώσεις» ο Χριστοδουλίδης (βίντεο)

Στη θέση του για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα θέματα ασφάλειας της Κύπρου εμμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστηρίζει ότι δεν έχει… «ιδεολογικές αγκυλώσεις».

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Προκλήσεις» κατά τη συζήτηση με τους υποψήφιους για την Προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι τα ΜΟΕ είχαν κάποια θετικά αποτελέσματα. «Εγώ πρόσθεσα ότι σε αυτά πρέπει να βάλουμε θέματα ασφάλειας που είναι το ΝΑΤΟ, αλλά και να βάλουμε στο τραπέζι το θέμα της ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε επίσης ότι «εισβολή και κατοχή στην Ελλάδα δεν τόλμησε και δεν θα τολμήσει ποτέ η Τουρκία γιατί η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ».

Δεν έχει… «ιδεολογικές αγκυλώσεις» για το ΝΑΤΟ ο Χριστοδουλίδης

 

 

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η δική μου προσέγγιση, είναι ότι η έμφαση μας πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στο ΝΑΤΟ. Όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων. Εξάλλου, επί υπουργίας μου στο Υπουργείο Εξωτερικών τέθηκαν οι βάσεις, σε συνεννόηση πάντα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για ενίσχυση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ και υπογράφηκε σχελική δήλωση προθέσεων που είναι η βάση ανάπτυξης των σχέσεων μας μέχρι και σήμερα».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση μέσα στο ΝΑΤΟ, κάνει σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς, λόγω της θέσης που κατέχει η Τουρκία.

Μαυρογιάννης: Περί όνου σκιάς η συζήτηση για ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απέρριψε τη συζήτηση για το ΝΑΤΟ, αφού όπως είπε, πρόκειται για συζήτηση περί όνου σκιάς.

«Η συζήτηση για ΝΑΤΟ δεν χωράει αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω πως το ΝΑΤΟ μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.