«Ναι στη Φιλία»

21 παιδιά βραβεύτηκαν από τη Cyta σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε με θέμα «Ναι στη Φιλία»


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟι 1.700 συμμετοχές του διαγωνισμού σε υπαίθρια έκθεση στη Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου και στην Πλατεία Ελευθερίας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας, η τελετή βράβευσης του παγκύπριου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε η Cyta σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης , οι οποίοι ευχαρίστησαν τη Cyta για την πρωτοβουλία της και απένειμαν βραβεία σε παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Το μέλος του Συμβουλίου της Cyta, κ. Φραγκίσκος Φράγκου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση τόνισε πως ο ενθουσιασμός στο φετινό διαγωνισμό ήταν αποδεδειγμένα μεγάλος. Από τα 400 έργα που συνήθως συμμετέχουν στο διαγωνισμό, φέτος συμμετείχαν 1.700, αποδεικνύοντας πως τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Cyta.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως για το φετινό διαγωνισμό, η Cyta, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, επέλεξε ένα θέμα επίκαιρο που αφορά όλους, τη φιλία. Γι’ αυτό και κάλεσε τους μικρούς της φίλους να πουν ένα δυνατό «Ναι στη Φιλία», θωρακίζοντας τα μέσω της τέχνης από δυσάρεστες καταστάσεις, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φράγκου ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Δήμο Λευκωσίας που βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση του διαγωνισμού και της εκδήλωσης.

Συνολικά, κατά την εκδήλωση, δόθηκαν 21 βραβεία. Κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβευτούν 14 έργα, δύο από κάθε ηλικιακό κύκλο. Παράλληλα μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη σελίδα της Cyta στο facebook, επιλέχθηκαν να βραβευτούν ακόμη επτά έργα. Το κοινό μπορούσε να απολαύσει διαδικτυακά όλες τις συμμετοχές και να ψηφίσει αυτές που του άρεσαν περισσότερο.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής προκηρύχτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015, μέσα από τις σελίδες του δεύτερου εικαστικού ημερολογίου, το οποίο η Cyta  σχεδίασε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, απαλλάσσοντάς τα από τη διαδικασία αγοράς του γνωστού τετραδίου ιχνογραφίας.

Με τη νέα σχολική χρονιά όλα τα παιδιά θα παραλάβουν το καινούργιο τους εικαστικό ημερολόγιο, με μια νέα πρόκληση, ένα καινούργιο θέμα, πάνω στο οποίο θα κληθούν να δημιουργήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για  δεύτερη χρονιά και τα 1.700 έργα παρουσιάζονται σε μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην Πλατεία Ελευθερίας και στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.