Νέα αεροπορική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ

Φωτο αρχείου

Πέντε Σύροι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε αεροπορική επιδρομή αποδιδόμενη στο Ισραήλ στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Πρόκειται για την τρίτη ισραηλινή επιδρομή στη Συρία μέσα στην εβδομάδα, μετά τα πλήγματα στη Δαμασκό για δυο συνεχόμενες νύχτες (30ή, 31η Μαρτίου), με τις συριακές αρχές να κάνουν λόγο για δυο Σύρους στρατιώτες τραυματίες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αναφέρεται από την πλευρά του σε πέντε νεκρούς Φρουρούς της Επανάστασης, μέλη επίλεκτου σώματος του στρατού του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου αξιωματικού.

Σήμερα «περί τις 00:35 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Κύπρου), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) βορειοανατολικά της Βηρυτού, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις στην πόλη της Χομς και στην (ομώνυμη) επαρχία», δήλωσε στρατιωτική πηγή, κατά το SANA.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως τέσσερις πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα και ότι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισραηλινοί πύραυλοι είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις του συριακού καθεστώτος και δυνάμεων που συνδέονται με το Ιράν στη Χομς, όπου ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ιδίως σε κέντρο έρευνας.

Η ΜΚΟ, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, έκανε λόγο για «πληροφορίες» σχετικά με νεκρούς και τραυματίες, προσθέτοντας πως ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Πρόκειται για τουλάχιστον την 7η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία από τον Μάρτιο, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέρα από τις δυο επιδρομές στη Δαμασκό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, βομβαρδίστηκε δυο φορές το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπου δυνάμεις συνδεόμενες με το Ιράν έχουν μεγάλη επιρροή.

Η πρώτη επιδρομή (7η Μαρτίου) σκότωσε τρεις ανθρώπους, η δεύτερη (22η) προκάλεσε υλικές ζημιές.

Τη 19η Φεβρουαρίου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό, με στόχο συνοικία όπου έχουν την έδρα τους διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy