Η νέα αεροπορική εταιρεία Riyadh Air της Σαουδικής Αραβίας, αγόρασε 121 αεροπλάνα της Boeing για 37 δισ. δολάρια

Η νεοσύστατη σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία Riyadh Air υπέγραψε τη Δευτέρα συμβόλαιο-μαμούθ με την αμερικανική εταιρεία Boeing συνολικής αξίας 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την κατασκευή και αγορά συνολικά 121 αεροπλάνων. Όπως μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων, ο στόλος της Riyadh Air, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, θα περιλαμβάνει αεροσκάφη τύπου Airbus A329, Boeing 737 και 72 υπερσύγχρονα Boeing 787 (Dreamliner).

Η Riyadh Air ανήκει στον Κρατικό Φορέα Επενδύσεων (Public Investment Fund) της Σαουδικής Αραβίας και, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SPA, η λειτουργία της εταιρείας εντάσσεται στο σχέδιο να καταστεί η Σαουδική Αραβία αεροπορικός κόμβος για την ανάπτυξη του τουρισμού, του εμπορίου και των διεθνών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα αεροπορική εταιρεία υπολογίζεται ότι θα συνεισφέρει περί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια στα κρατικά έσοδα ετησίως και θα δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας στη Σαουδική Αραβία και στο εξωτερικό.

Τον περασμένο Νοέμβριο η σαουδαραβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανεγερθεί νέο αεροδρόμιο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ριάντ που θα καταλαμβάνει έκταση 57 στρεμμάτων, με την προοπτική έως το έτος 2030 να εξυπηρετεί 120 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, και μέχρι το 2050 οι επιβάτες που θα περνούν από το νέο σαουδαραβικό αεροδρόμιο θα φτάνουν τα 185 εκατομμύρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy