Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των κανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα του κρατικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς η εκτελεστική εξουσία κατέθεσε αναθεωρημένο κείμενο κανονισμών. Νέα αναβολή μετά από αίτημα της ΕΔΕΚ, αφού συμφώνησε με αυτό και ο ΔΗΣΥ δόθηκε και για τους κανονισμούς για Εκλογή, Αξιολόγηση και Ανέλιξη Ακαδημαϊκού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε ότι αφορά τους κανονισμούς με τους οποίους θα αναθεωρηθούν οι δικαιούχοι σε υπηρεσιακό όχημα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε έκπληξη που οι κανονισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη. Αφού διερωτήθηκε αν είναι τόσο επείγον θέμα οι λιμουζίνες εισηγήθηκε οι κανονισμοί να μείνουν για την επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, διευκρίνισε ότι οι κανονισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη εκ παραδρομής.

Αναφορικά με τους κανονισμούς για το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου, η αναβολή δόθηκε έπειτα από προβληματισμό που διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως με τους κανονισμούς αποσυνδέεται η ανέλιξη των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου από την κλινική επιμέλεια και διδασκαλία.

Πρόσθεσε πως οι καθηγητές ιατρικής απολαμβάνουν ψηλούς μισθούς για να εργάζονται στο εξωτερικό, και διατύπωσε τη θέση πως ο καθηγητής της ιατρικής οφείλει να είναι στην έδρα και να παρέχει κλινική διδασκαλία. Είπε πως αν οι καθηγητές θα παρέχουν κλινική επιμέλεια και διδασκαλία θα υποβαθμιστεί η ιατρική σχολή, η οποία δεν θα είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο και το στόχο της στην επιστήμη και την κοινωνία.