Νέα αναβολή στην Υπόθεση Θανάση Νικολάου για την μεταφορά οστού στην Ελλάδα

Νέα αναβολή στην απόφαση για μεταφορά στην Ελλάδα, οστού από τον οστικό σκελετό του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Ο Καθηγητής Φίλιππος Κουτσάφτης πρότεινε εξειδικευμένες εξετάσεις από έναν επιστήμονα, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να ολοκληρώσει το πόρισμα του.

Στην προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού η Νομική Υπηρεσία δεν συναίνεσε στην μεταφορά του οστού προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτή η εξέταση μπορεί να γίνει και στην Κύπρο προτείνοντας παράλληλα να έρθει εδώ ο εν λόγω επιστήμονας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha Κύπρου, η οικογένεια παρουσίασε επιστολή του εν λόγω επιστήμονα ο οποίος επισημαίνει την πολυπλοκότητα της εξέτασης που για να ολοκληρωθεί πιθανόν να χρειαστεί 10 – 12 μέρες.

Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε χρόνο ώστε να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει. Έτσι το δικαστήριο όρισε νέα διαδικασία για τις 22 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε συναινέσει στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καλώντας την οικογένεια να ορίσει εμπειρογνώμονα της επιλογής της ο οποίος είναι ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

Στο μεταξύ χθες ανανεώθηκε το διάταγμα παραμονής και φρούρησης των οστών του Θανάση στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.