Νέα απάτη στο facebook με «δωρεάν εισιτήρια» από την AEGEAN

Θέλετε δωρεάν εισιτήρια απο την Aegean;  Σίγουρα δεν θα τα αποκτήσετε από μια δημοσίευση του Facebook.

Για άλλη μια φορά απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες και να επισκεφτούν μια ιστοσελίδα με την υπόσχεση δωρεάν εισιτηρίων απο την Aegean Airlines

Η scam δημοσίευση έχει ως εξής : “Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday.  Get Your tickets now & fly anywhere ”

Πατώντας το λινκ, οι χρήστες οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα οπου καλούνται να απαντήσουν 2-3 ερωτήσεις στο τέλος για να ενεργοποιηθεί “η συμμετοχή τους” πρέπει να κάνουν share στο facebook τον διαγωνισμό και να το στειλουν και σε 15 φιλους τους.

Εάν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα μηνύματα που έχετε δημοσιεύσει στο Facebook timeline σας και να απεγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει (αν ζητήθηκαν).

Οι απατεώνες δημιουργούν εκατοντάδες σελίδες στο facebook και υπόσχονται υπέρογκα δώρα για να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook, που κοινοποιούν και σχολιάζουν την απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς και έτσι βοηθούν να γίνει η σελίδα δημοφιλής μέσα σε λίγες μέρες. Μόλις η σελίδα γίνει δημοφιλής, με χιλιάδες οπαδούς, οι απατεώνες θα την πουλήσουν ή θα την χρησιμοποιήσουν για άλλες απάτες ή για να στείλουν spam μηνύματα ή να υποκλέψουν κωδικούς και στοιχεία με τη μέθοδο phishing.

 

H επίσημη σελίδα της AEGEAN, διευκρινίζει οτι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πιο πάνω διαγωνισμό και εφιστά την προσοχή στους χρήστες όπως επίσης αναφέρει οτι έχει λάβει ολα τα μέτρα και έχει προβεί σε καταγγελία αυτου του “διαγωνισμού” :


Είναι το ίδιο scam που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες για δωρεάν εισιτήρια από την Emirates

EK FB Scam

80T5jPW

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy