Νέα αποκάλυψη για παρακολουθήσεις: Η υπάλληλος που διασυνδέει την Κύπρο με το σκάνδαλο στην Ελλάδα

Αποκαλύψεων συνέχεια, για το σκάνδαλο των τηλεπικοινωνιακών παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει σήμερα νέο στοιχείο το οποίο τεκμηριώνει τη διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση υποκλοπών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, Ελληνοκύπρια υπάλληλος των επιχειρηματιών που απασχόλησαν το μαύρο κατασκοπευτικό βαν, είναι αξιωματούχος εταιρείας που ερευνήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τις υποκλοπές.

Η εν λόγω ιδιωτική υπάλληλος, προστίθεται, συνδέεται με το κατασκοπευτικό βαν, το κτήριο στη Λάρνακα, τους Άβνι και Ντίλιαν καθώς επίσης και εταιρείες που σχετίζονται με αυτούς.

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η εμπλοκή της Κύπρου στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθεται η εμπλοκή της Κύπρου στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Οι ομάδες των σοσιαλιστών και δημοκρατών, της αριστεράς και των φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ζητήσει από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας του σώματος.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσαν στην εφημερίδα «Πολίτης» ότι η συζήτηση θα αφορά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τη χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, αλλά και τη λειτουργία εταιρειών που παράγουν τέτοια λογισμικά στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν είναι συντριπτικά και καταδεικνύουν ότι πολύ πριν ανοίξει η συζήτηση για το λογισμικό predator και το κατασκοπευτικό βαν του Ταλ Ντίλιαν είχαν αγοραστεί τέτοια λογισμικά και τύγχαναν χρήσης. Τόνισε ότι το νήμα οδηγεί στο 2014 με 2015.

Επίσης ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι παρά τα ερωτήματα που έθεσε δεν πήρε απαντήσεις από την Υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι πλέον τα ερωτήματα σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης που διαθέτουν κρατικές υπηρεσίες, θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης επανέλαβε ότι έχει ενδείξεις πως υπάρχουν δεκάδες τέτοια συστήματα παρακολούθησης και δεν κατέχονται μόνο από κρατικές αρχές, αλλά και από κόμματα και ιδιώτες που ενδεχομένως αγόραζαν υπηρεσίες από εταιρείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.