Νέα αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις: Το πρόσωπο που «συνδέει» την Κύπρο με το σκάνδαλο στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κάνει λόγο για ξεκάθαρη σύνδεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, με το κτήριο στη Λάρνακα, όπου ήταν σταθμευμένο το μαύρο κατασκοπευτικό βαν και συστεγάζονταν οι Ταλ Ντίλιαν και Αβραάμ Σαχάκ Άβνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δυο αυτά πρόσωπα είχαν τον έλεγχο της Poltrex, που αργότερα μετονομάστηκε σε Alchemycorp.

Όταν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους το 2019, μεταβίβασαν τον έλεγχο της εταιρείας στον Γιαρόν Λεβγκόρεν, ο οποίος δήλωνε ως βάση τα γραφεία των Ντίλιαν και Άβνι.

Ο Λεβγκόρεν ήταν και αξιωματούχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λογισμικού παρακολούθησης Predator.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λεβγκόκερν είναι το πρόσωπο που σχετίζεται με το λογισμικό παρακολούθησης και από το οποίο επηρεάστηκαν οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης.

Δεν βλέπει διασύνδεση με την Κύπρο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι με γραπτή του δήλωση, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, υποστήριξε ότι η υπόθεση παρακολουθήσεων δεν συνδέεται με την Κύπρο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα«τα γεγονότα της διερευνηθείσας υπόθεσης του «μαύρου βαν» σε καμία περίπτωση φαίνονται να διασυνδέονται με τη χρήση οποιουδήποτε λογισμικού συστήματος στο εξωτερικό και τα όσα περιήλθαν στο φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα είναι άσχετα από το όλο θέμα που αφορούσε στην υπόθεση του «μαύρου βαν» στην Κύπρο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy