Νέα δεδομένα στον πόλεμο του streaming

Την τελευταία πενταετία, ζήσαµε όλοι τη χρυσή εποχή της οικιακής ψυχαγωγίας. Η ραγδαία άνοδος του streaming και η ανάδυση καινούργιων πλατφορµών έφερε στις οθόνες µας περισσότερα από ποτέ διαφορετικά προγράµµατα µαζί µ’ ένα καρδιοχτύπι να προλάβουµε να καταναλώσουµε ό,τι το Netflix, το HBO, το Disney+, το Amazon Prime και οι λοιπές σελίδες ροής έχουν να προσφέρουν. Ωστόσο, πρόσφατα παρατηρείται µια αλλαγή στην πολιτική που µέχρι τώρα πολλές από τις πλατφόρµες ακολουθούσαν, µε τον περιορισµό του περιεχοµένου ή την αναπροσαρµογή των συνδροµών, όλα ενδείξεις ότι µια περίοδος ισχνών αγελάδων ανατέλλει στο streaming.

Με τον ανταγωνισµό να µεγαλώνει, οι υπεύθυνοι των µεγάλων πλατφορµών δεν δείχνουν διατεθειµένοι να δαπανούν χρήµατα για προγράµµατα που δεν έχουν τα αναµενόµενα αποτελέσµατα.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα ήταν η οµιλία του Ριντ Χέιστινγκς, συµπρόεδρου του Netflix, στο DealBook Summit, στο ετήσιο συνέδριο των «New York Times». Αναφέρθηκε στην ανάγκη του Netflix να βγάλει χρήµατα και ξεκαθάρισε ότι θα τα αναζητήσει σε οποιοδήποτε σόου µπορεί να του τα προσφέρει, ανεξαρτήτως του πολιτιστικού κόστους αυτής της απόφασης.

∆ραστικές λύσεις είναι έτοιµο να δώσει και το HBO Max. Ο πρόεδρος του διοικητικού συµβουλίου του οµίλου Warner Bros Discovery, κάτω από την οµπρέλα του οποίου λειτουργεί το κανάλι, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανέναν δισταγµό να ακυρώσει αρκετά από τα σόου και τις ταινίες του εάν αυτό συνεπάγεται σηµαντική εξοικονόµηση πόρων.

Μια άλλη προσέγγιση θέλει τον περιορισµό των χρηστών που έχουν πρόσβαση σ’ ένα λογαριασµό. Ηγέτης αυτής της τακτικής είναι το Netflix, το οποίο επιβάλλει πλέον έξτρα χρεώσεις για όσους έχουν πρόσβαση στο περιεχόµενό του και κατοικούν µακριά από τον κεντρικό συνδροµητή.

H Disney από την πλευρά της, σύµφωνα µε το Bloomberg, συζητάει την παραχώρηση περισσότερων ταινιών και σειρών της σε αντίπαλες πλατφόρµες. Σε προτεραιότητα µπαίνει επίσης η κυκλοφορία των νέων ταινιών της στους κινηµατογράφους και όχι τόσο σε streaming, όπως συνήθιζαν µέχρι πρόσφατα.

Όλα αυτά σηµαίνουν ότι η οικιακή ψυχαγωγία φτάνει στο τέλος της και πως ό,τι αποµένει από αυτήν θα γίνει πολύ πιο ακριβό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.