Το όνομα της Κύπρου εμφανίζεται στη σειρά Mr.Robot όπου  οι πρωταγωνιστές μπαίνουν σε λογαριασμούς μεγιστάνων-μαφιόζων και ατόμων του οργανωμένου εγκλήματος, όπως επίσης σε κρατικούς λογαριασμούς με σκοπό την αναδιανομή τους σε πολίτες κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Στη συγκεκριμένη σκηνή, οι πρωταγωνιστές της σειράς μπαινουν σε λογαριασμούς ατόμων που βρισκονται στην “Κυπριακή Εθνική Τραπέζα” Cyprus National Bank και προσπαθούν να μεταφέρουν τα λεφτά που βρίσκονται στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

H σειρά

Η σειρά ακολουθεί τη ζωή του Έλιοτ Άλντερσον, ενός νέου άντρα που ζει στην Νέα Υόρκη , ο οποίος εργάζεται σε μία cybersecurity εταιρία, την Allsafe, σαν τεχνικός ασφαλείας. Αφού υποφέρει διαρκώς από κοινωνική αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη, οι σκέψεις του Έλιοτ φαίνονται να επηρεάζονται από την παράνοια και τις παραισθήσεις.

Συνδέεται με τους ανθρώπους χακάροντάς τους που συνήθως τον οδηγεί σε μια συμπεριφορά ίντερνετικού- εθελοντή φρουρού. Στρατολογείται από έναν μυστήριο εξεγερσιακό αναρχικό γνωστό ως “Mr. Robot” και συμμετέχει στη ομάδα του από hacktivists γνωστή με το όνομα “fsociety”.

Μία από τις αποστολές τους είναι να ακυρώσουν όλα τα χρέη καταστρέφοντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, την E Corp (“Evil Corp” [=Κακή Εταιρία] όπως την αποκαλεί ο Έλιοτ), η οποία τυγχάνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Allsafe.