Νέα διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό την Παρασκευή

«Πρόεδρε, ανέλαβε τις ευθύνες σου και παύσε τους ιθύνοντες»

Νέα διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό που φέρει τον τίτλο «Η Ζωή εν Τάφω 2» και έρχεται ως συνέχεια της διαμαρτυρίας που οργανώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 6:00 μ.μ. Στη σελίδα της διαμαρτυρίας στο Facebook αναφέρεται συγκεκριμένα: «Μαζευόμαστε ξανά για να διαμαρτυρηθούμε για τις γυναίκες που χάθηκαν.

Για τις γυναίκες που δεν έψαξε κανένας. Ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό! Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ανέλαβε τις ευθύνες σου και παύσε τους ιθύνοντες. Δεν θα ξεχάσουμε!» Με αυτό τον τρόπο η δεύτερη αυτή διαμαρτυρία, πέρα από διαμαρτυρία για τα συμβάντα, πάει ένα βήμα παραπέρα και μετατρέπεται σε αντίδραση ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό, αλλά και απαίτηση για την ανάληψη πολιτικών ευθυνών με απευθείας απαίτηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και παύση όσων δεν φαίνεται να έχουν την πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν από μόνοι τους.

«Οι ψυχές μας δεν θα ησυχάσουν ποτέ» Ανάμεσα στα σχόλια που ξεχωρίζουν είναι και αυτό γυναίκας από τις Φιλιππίνες που γράφει: «Είμαι από τις Φιλιππίνες. Απόφοιτη πανεπιστημίου. Θύμα τυφώνα. Ο άντρας μου και το παιδί μου πέθαναν. Ήρθα εδώ για να ξεφύγω από τις αναμνήσεις.

Δουλεύω σκληρά για να είναι ικανοποιημένοι οι εργοδότες μου. Έμαθα Ελληνικά και διαβάζω τα σχόλια σχετικά με τις οικιακές βοηθούς. Με αναστατώνει που συνειδητοποιώ ότι τόσοι πολλοί από εσάς μας βλέπουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς ηθική, τρόπους και σεβασμό, ιδιαίτερα απέναντι στους ηλικιωμένους. Η κουλτούρα μας, μας διδάσκει σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Όταν βρισκόμαστε σε λεωφορεία, πάντα εμείς (ή τουλάχιστον η πλειοψηφία μας) θα σηκωστούν για να δώσουν τη θέση τους σε μια γιαγιά ή έναν παππού.

Είναι αμέτρητες οι φορές που προσπαθούμε να βοηθήσουμε φίλες/ους μας που γίνονται θύματα κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής από τους εργοδότες τους. Αν θεωρείτε ότι δεν έχουμε ηθική, παρακαλώ κοιτάξτε μέσα σας. Και οι άνδρες και οι γυναίκες. Αν θεωρείτε ότι δεν είμαστε αρκετά καλές για να φροντίζουμε το σπίτι σας, τα παιδιά σας και τους γονείς μας, μη μας φέρνετε στη χώρα σας. Εργοδοτήστε ντόπιους. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη οι δολοφονηθείσες.

Οι ψυχές μας δεν θα ησυχάσουν ποτέ, όσο είμαστε ζωντανές». Στην ίδια σελίδα είναι αναρτημένο και διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άμεση παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι δεν μπορεί να να υπάρξει ειρήνη, νόμος, θεσμός αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να εμπιστευθούν τους θεσμούς που δεν αποδίδουν δικαιοσύνη και δεν διατηρούν την έννομη τάξη. Καταγγέλλουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αμέλεια, ρατσιστική δικαιοσύνη, αλλά και σκάνδαλα περιλαμβανομένων και παρεμβάσεων.

Άννα Μισιαούλη

 

Event · Friday, 6 PM · Προεδρικό Μέγαρο · Nicosia, Cyprus
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.