Νέα διαμαρτυρία και αποκλεισμός του Ενεργειακού κέντρου από τις 9 Κοινότητες του Βασιλικού και Καλαβασού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σωρούς ελαστικών.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με στόχο τον αποκλεισμό του Ενεργειακού Κέντρου στο Βασιλικό και όλων των βιομηχανικών περιοχών».


Προστίθεται ότι «μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βιομηχανική περιοχή Καλαβασού σε χώρο φύλαξης ελαστικών το Σάββατο 11 Ιουνίου, η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί την άμεση λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στη περιοχή και την ανάκληση της Υπουργικής απόφασης για την μεταφορά των Ασφαλτικών στην Βιομηχανική Περιοχή Καλαβασού πλησίον των ελαστικών. Ακόμα η Επιτροπή ζητεί όπως μη δοθεί καμία νέα αδειοδότηση για οποιοδήποτε εργοστάσιο και να γίνει αναβάθμιση των αδειοδοτημένων βιομηχανιών με αυστηρότερους όρους για ασφάλεια κατά την λειτουργία τους».

Στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί επίσης «άμεση σύσταση ομάδας επιθεώρησης των εργοστασίων σε τακτά διαστήματα και τη διεξαγωγή έρευνας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην υγεία των κατοίκων μετά από τις τοξικές αναθυμιάσεις. Ζητείται ακόμα συνάντηση με τις Επιτροπές Εμπορίου και Περιβάλλοντος της Βουλής και τη λήψη νομικών μέτρων κατά παντός υπευθύνου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.