Νέα διαμαρτυρία των 46 αστυνομικών που απέτυχαν στις δεύτερες ψυχομετρικές!

Ζητούν ίση μεταχείριση και προειδοποιούν με προσφυγή που θα ακυρώσει εκατοντάδες προσλήψεις

 

 

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που κόπηκαν από τις ψυχομετρικές εξετάσεις, αφού δεν έτυχαν ίσης μεταχείρισης και δεν εισακούγονται από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στη Χοιροκοιτία, εξουσιοδότησαν τον νομικό τους σύμβουλο, εφόσον δεν λυθεί το πρόβλημά τους, να προχωρήσει σε προσφυγές ενώπιον του δικαστηρίου, εναντίον όλων των διορισμών που θα κάνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται ότι θα πέσουν και οι περίπου 300 νέες προσλήψεις, κάτι που έγινε σε προηγούμενη περίπτωση στο παρελθόν. Η πραγματικότητα είναι γνωστή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, καθώς απευθύνθηκαν πολλές φορές ενώπιόν του.


Επίσης, σε χθεσινή επιστολή τους οι υποψήφιοι αστυνομικοί τον ενημερώνουν πως δεν γίνεται αποδεκτή η κυβερνητική πρόταση και του κοινοποιούν την πρότασή τους για επίλυση του ζητήματος. Μαζί με την πρότασή τους, του κοινοποιούν και μια δεύτερη νομική γνωμάτευση από άλλο δικηγορικό γραφείο, η οποία δείχνει ότι πρόκειται για ξεκάθαρα ζήτημα άνισης μεταχείρισης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή του νομικού σύμβουλου των επηρεαζόμενων, πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση άνισης μεταχείρισης, η οποία μπορεί να λυθεί μόνο εφόσον εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία με άλλους υποψήφιους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παράλληλη διαδικασία πρόσληψης το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο δικηγόρος προτείνει «προς αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης που έχουν υποστεί 80 υποψήφιοι (σ.σ. μεταξύ αυτών και οι 46 που κόπηκαν στη δεύτερη εξέταση αλλά πέρασαν στην πρώτη), να υποβληθούν στη δεύτερη εξέταση των ψυχομετρικών μόνο στο τεστ προσωπικότητας, όπως είχε αποφασιστεί κατά τον κρίσιμο χρόνο, σε σχέση με τους υποψηφίους της πρώτης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων και οι οποίοι μάλιστα έτυχαν ευνοϊκότερης μεταχείρισης».


Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πρόταση, οι 46 ξεκαθαρίζουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή, γιατί κανένας δεν μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα προσληφθούν. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να τροποποιηθούν οι κανονισμοί, ώστε ότι οι υποψήφιοι να κατοχυρώνουν για χρονικό διάστημα 2 ετών τις γραπτές εξετάσεις που πέτυχαν για πρόσληψη στην Αστυνομία.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.