Νέα δημοσκόπηση στα κατεχόμενα: Ακιντζί – Ερχιουρμάν στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών»

Στον δεύτερο γύρο περνούν στις «προεδρικές εκλογές» του Οκτώβρη, οι Μουσταφά Ακιντζί και Τουφάν Ερχιουρμάν που σύμφωνα με δημοσκόπηση της Redborder καταγράφουν ποσοστά 23.2% ο πρώτος και 18.6% ο δεύτερος κατά τον πρώτο γύρο στις 11 Οκτωβρίου.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί δημοσιεύει την δημοσκόπηση της εταιρείας έγινε τον Ιούλιο με 1002 προσωπικές συνεντεύξεις, όταν υποψήφιοι ήταν οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Κουντρέτ Οζερσάι και Ερχάν Αρικλί (ΣΣ: ο Σερντάρ Ντενκτάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ενός Αυγούστου).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λαμβάνουν 23,2% ο κ. Ακιντζί, 18,6% ο κ. Ερχιουρμάν, 16,2% ο κ. Τατάρ, 6,4% ο κ. Αρικλί και 6,2% ο κ. Οζερσάι. Το 18% απάντησε κανέναν, το 10,6% ήταν αναποφάσιστοι.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατά 63.9% θεωρούν την «κυβέρνηση» αποτυχημένη, το 18.6% ούτε πετυχημένη, ούτε αποτυχημένη και το 16% πετυχημένη.

Σε αντίστοιχη ερώτηση για την παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί στην «προεδρία», το 46.9% τον θεωρεί αποτυχημένο, το 33.6% ούτε αποτυχημένο, ούτε πετυχημένο και το 17.5% πετυχημένο.

Στην έρευνα περιλαμβάνονταν και ερώτηση για το σε ποιον υποψήφιο δεν θα έδιναν ποτέ την ψήφο τους, με τους ερωτηθέντες να απαντούν:το 20.8% στον Τουφάν Ερχιουρμάν, το 46.% στον Κουντρέτ Οζερσάι, το 58.3% στον Μουσταφά Ακιντζί, το 59.3% στον Ερσίν Τατάρ και το 64.8% δεν θα ψήφιζε ποτέ Ερχάν Αρικλί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.