Νέα δημοσκόπηση στα κατεχόμενα δείχνει το Κόμμα Εθνικής Ενότητας πρώτο κόμμα

Στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε στα κατεχόμενα τον Οκτώβριο του 2021, στην οποία καταγράφεται η δυναμική των κομμάτων στο ενδεχόμενο διενέργειας «εκλογών» στα κατεχόμενα αυτή την Κυριακή, αναφέρεται η εφημερίδα «Ντετάι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 6 «επαρχίες» στα κατεχόμενα, με δείγμα 1,161 ατόμων με τη μέθοδο των κατ’ ιδίαν συνεντεύξεων.

Στην ερώτηση «Αν γίνονται γενικές εκλογές στη χώρα αυτή την Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP): 39,53%, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP): 25,26%, Κόμμα του Λαού (HP): 9,36%, Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP): 8,77%, Κόμμα Αναγέννησης (YDP): 6,84%, Δημοκρατικό Κόμμα (DP): 6,24%, Εθνικό Κόμμα (MP): 2,67% και άλλα 1,3%.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, φαίνεται ότι μόνο 6 κόμματα καταφέρνουν να ξεπεράσουν το “εκλογικό μέτρο” του 5% για να μπορούν να «εισέλθουν στη βουλή» και αυτά είναι τα UBP, CTP, HP, TDP, YDP και DP.

Σύμφωνα με την έρευνα, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το «κυβερνών» UBP και δεύτερο το αντιπολιτευόμενο CTP. Το Κόμμα του Λαού (HP) φαίνεται να παρουσιάζει μεγάλη απώλεια ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες «εκλογές», το TDP παρουσιάζει μικρή αύξηση στα ποσοστά του και το YDP βρίσκεται περίπου στα ίδια ποσοστά που είχε στις προηγούμενες “εκλογές”, λαμβάνοντας υπόψη και την αποχώρηση του «βουλευτή» Μπερτάν Ζάρογλου από το κόμμα.

Επιπλέον, το 67,01% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι θα πήγαιναν να “ψηφίσουν” αν διενεργούνταν «εκλογές» αυτή την Κυριακή στα κατεχόμενα, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 20,84% απάντησαν ότι δεν θα πήγαιναν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.