Νέα επιστολή στον ΥΠΟΙΚ θα αποστείλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για το συνταξιοδοτικόΝέα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για να διευθετηθεί συνάντηση μαζί του, ούτως ώστε να συνεχιστεί η διαβούλευση για το συνταξιοδοτικό ζήτημα, η οποία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, θα αποστείλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, την πρώτη κοινή συνάντηση τους, μετά την πανδημία, κατά την οποία συζήτησαν το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ για το συνταξιοδοτικό ζήτημα και αποφασίστηκε να σταλεί νέα επιστολή, ως υπενθύμιση δηλαδή, αλλά και να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών «για να εκθέσουμε ξανά τις απόψεις μας για το συνταξιοδοτικό ζήτημα, με στόχο να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και κρατικούς υπαλλήλους που παραμένουν για 8 ολόκληρα χρόνια συνταξιοδοτικά ανασφάλιστοί».

«Άρα, επειδή στείλαμε μια επιστολή πριν το Μάρτιο που ζητήσαμε συνάντηση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε, ουσιαστικά θα υπενθυμίσουμε την επιστολή εκείνη. Αίτημα μας είναι η ένταξη αυτών των συναδέλφων στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων στον ίδιο εργασιακό χώρο. Άρα, αναμένουμε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει ο διάλογος και να δούμε πότε να κλείσει αυτή η ιστορία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι αναμένεται να αποσταλεί αύριο η σχετική επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων.