Νέα εσωκομματική κρίση στο ΚΕΕ και πάλι λόγω της κόρης Έρογλου

Για νέα κρίση εντός του ΚΕΕ γράφει σήμερα η Χαλκίν Σεσί μετά τους ισχυρισμούς ότι η «βουλευτής», Ρεσμιγιέ Έρογλου Τζαναλτάϊ θα διοριστεί στη θέση της γγ, αφού δεν μπόρεσε να εκλεγεί στην θέση τη; «προέδρου» της «βουλής».

Διαβάστε επίσης:

Ξανά πολλοί οι υποψήφιοι στο ΚΕΕ για την προεδρία του κόμματος

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες, ότι έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές για την θέση του γενικού γραμματέα και έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη ο διορισμός της κ. Τζαναλτάι στη θέση αυτή.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, μετά την αποτυχία της να εκλεγεί στη θέση της «προέδρου της βουλής», της έχουν υποσχεθεί διορισμό στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος. Το γεγονός αυτό, σημειώνει η εφημερίδα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα αφού οι «βουλευτές» Οζντεμίρ Μπέροβα και Ογουζχάν Χασίπογλου έχουν ήδη προ πολλού ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τη θέση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αν δεν πετύχει και αυτή η μέθοδος με τη Τζαναλτάϊ, τότε ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή ακόμη και στο «υπουργικό συμβούλιο», αφού λέγεται ότι ίσως η κόρη του Ντερβίς Έρογλου θα αναλάβει το «υπουργείο μεταφορών και δημοσίων έργων».

Η Χαλκί Σεσί γράφει ότι ο επιθυμίες της οικογένειας Έρογλου δεν έχουν όρια και υπάρχουν πιέσεις ώστε ο γιος της Ρεσμιγιέ Τζαναλτάϊ, Ντερβίς, που σήμερα είναι μέλος του «διοικητικού συμβουλίου» της Vakiflar Bankasi, αναλάβει «διευθυντής» της εν λόγω τράπεζας.

Όλες αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που ζητούν τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.