Νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια : Τον έστειλαν σπίτι του για “πόνο στο στομάχι” ενώ είχε κλειστή αρτηρία

Νεο περιστατικό ιατρικής αμέλειας μετα από καταγγελία της οικογένειας  ασθενούς με καρδιολογικά προβλήματα διερευνά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας .

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος,  ο ασθενής ο οποίος έχει ιατρικό ιστορικό με καρδιακά επεισόδια,  μετέβη στις 11 Οκτωβρίου στις Πρώτες Βοήθειες του  Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με οξύ πόνο στο στήθος και τον έστειλαν σπίτι του με τους οικείους του να καταγγέλουν μη σωστής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ ο ασθενής  μετέφερε  μαζί του τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και έθεσαν υπόψη των επί καθήκοντι ιατρών το ιστορικό του ότι δηλαδή είχε υποστεί τρία καρδιακά επεισόδια τα προηγούμενα χρόνια αναφέροντας τους ίδιους πόνους που ισθανόταν και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων καρδιακών επεισοδίων


Εν τούτοις,  κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του  δεν ήταν σοβαρή και ότι ο πόνος που αντιμετώπιζε οφειλόταν στο στομάχι και  αποδεσμεύτηκε γυρνόντας στο σπίτι του.

Μετά από δύο μέρες   είχε και πάλι αφόρητους πόνους με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα ασθενοφόρο για μεταφορά του στο νοσοκομείο οόπου διαγνωσθει με κλειστή αρτηρία και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε καθετηριασμό ενώ  πέντε μέρες αργότερα χρειάστηκε να υποβληθεί και σε δεύτερο.

Οπως αναφέρει και η εφημερίδα, για το περιστατικό έχει αποσταλεί σχετική επιστολή από την κόρη του ασθενούς προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.