Νέα καταγγελία για σεξ. κακοποίηση μαθητριών από καθηγητή – Ενήμερο το ΥΠΠΑΝ

Φωτογραφία αρχείου

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών που φοιτούν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η καταγγελία στρέφεται εναντίον καθηγητή, ο οποίος με βάση τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν και γραπτώς, φέρεται να αφήνει υπονοούμενα σε βάρος μαθητριών, με αποκορύφωμα να προχωρήσει προχθές σε απρεπές άγγιγμα σε βάρος μαθήτριας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κλιμάκιο Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, έχει δεχθεί από χθες κι επίσημα καταγγελία.

Η καταγγελία σε βάρος του καθηγητή έγινε γραπτώς στον διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου την περασμένη Τρίτη. Τη διαβίβασαν ιδιοχείρως με επιστολή τους τρεις μαθήτριες, οι οποίες επικαλούνται μαρτυρία ακόμη τεσσάρων συμμαθητών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί για την καταγγελία.

ΟΕΛΜΕΚ: Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κακοποίησης

Για μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κακοποίησης κάνει λόγο η ΟΕΛΜΕΚ, με αφορμή διερευνώμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εκπαιδευτικών εις βάρος μαθητριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής οργάνωσης Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι αυτές οι υποθέσεις διερευνώνται από την Αστυνομία που είναι το αρμόδιο σώμα, λέγοντας ότι αναμένουν την κατάληξη των ερευνών.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.