Νέα καταστήματα στη θέση των παραγκών

Αρχιτεκτονικά σχέδια παρήγγειλε ο Δήμος Λάρνακας για το χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο

Νέα καταστήματα θα αντικαταστήσουν τις παράγκες που υπάρχουν στο χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας έχει αναθέσει σε αρχιτέκτονα την ετοιμασία αρχιτεκτονικών σχεδίων για ανέγερση καινούργιων υποστατικών μαζί με έκθεση για το πλήρες κόστος. Όλη αυτή η εργασία θα υποβληθεί στον Υπουργό Εσωτερικών υπό την ιδιότητά του ως Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ώστε να αποφασιστούν τα περαιτέρω για τις προσφορές, τις κατασκευαστικές εργασίες, αλλά και την παραχώρηση των καταστημάτων στους δικαιούχους όταν ολοκληρωθούν, με συμβάσεις μίσθωσης. Το θέμα της αποκαλούμενης και παραγκούπολης της Λάρνακας ήταν αντικείμενο συζήτησης σε πολύ πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, με τον Υπουργό Εσωτερικών στην οποία, όπως πληροφορούμαστε, ο Κ. Πετρίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ανέγερση των καινούργιων υποστατικών να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.


Η αισθητική και πολεοδομική αποκατάσταση του χώρου δίπλα στην πολυκατοικία ΔΗΠΑ στο κέντρο της Λάρνακας έχει τεθεί στις προτεραιότητες του Δήμου Λάρνακας από το περασμένο φθινόπωρο όταν οι ενοικιαστές ειδοποιήθηκαν ότι οι παράγκες θα κατεδαφιστούν ώστε να αποτελέσει παρελθόν η απαράδεκτη εικόνα που υπάρχει σήμερα. Ακολούθως, ο Δήμος Λάρνακας κατέληξε σε συμφωνία με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών επί πλαισίου δράσης με τελικό στόχο την πλήρη αποκατάσταση της τάξης συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης της κατοχής των υποστατικών τα οποία σήμερα δεν καλύπτονται από συμβάσεις μίσθωσης.

Τα συγκεκριμένα υποστατικά είχαν κτιστεί μετά την τουρκική εισβολή του 1974 σε τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ. Το τεμάχιο παραχωρήθηκε σε πρόσφυγες προκειμένου να στεγάσουν μικρές βιοτεχνίες και καταστήματα με στόχο να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά μετά την τουρκική εισβολή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια πλείστα από αυτά αφέθηκαν στο έλεος της φθοράς, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να βλέπουν παραπήγματα με φθαρμένους και οξειδωμένους τσίγκους και άλλα ευτελή υλικά.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.