Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Θερμοκρασίες υπό το μηδέν απόψε στην Κύπρο

Νέα κίτρινη προειδοποίηση, αυτή τη φορά για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενημερώνοντας ότι η θερμοκρασία στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα υποχωρήσει στους -9 βαθμούς Κελσίου.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 10:00 απόψε μέχρι τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης.

«Η ελάχιστη θερμοκρασία στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει γύρω στους μείον 9 βαθμούς Κελσίου», αναφέρεται.

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Παρασκευή υποχωρεί σταδιακά.

Αναλυτικά το καιρικό δελτίο: 

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ αρχικά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Kairosxeimwnasxionia 3 Scaled

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Kairosxeimwnasxionia 14 Scaled

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και από το απόγευμα και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Kairosxeimwnasxionia 7 Scaled

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο ενώ την Κυριακή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 39 εκατοστά.

Kairosxeimwnasxionia 6 Scaled

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 9°C 4°C 31%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 10°C 6°C 34%
Λεμεσός: 10°C 5°C 40%
Αεροδρόμιο Πάφου: 11°C 8°C 35%
Φρέναρος: 10°C 4°C 42%
Πρόδρομος: -5°C -6°C 95%
Πόλις Χρυσοχούς: 11°C 9°C 41%
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.