Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Έβρεξε προβλήματα στον Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, εξέδωσε την Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 1700 σήμερα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχόπτωσης δυνατό να κυμανθεί μεταξύ 55 και 85 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Doc.20230115.4400378.Image0
¸âñåîå ðñïâëþìáôá óôïí äþìï äñïìïëáîéüò ìåíåïý

Το δελτίο καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Παροδικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω αυξημένων χαμηλών νεφώσεων ή και ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά το απόγευμα νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο και η ορατότητα πιθανό να είναι περιορισμένη λόγω αυξημένων χαμηλών νεφώσεων ή και ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.