Νέα κριτήρια πολιτογράφησης για προσέλκυση επενδύσεων κατέθεσε ο Ν. Παπαδόπουλος

Πρόταση για τροποποίηση του Περί Αρχείου Πληθυσμού νόμου με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Bουλευτής ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ότι εξετάστηκε η πρόταση νόμου του κ. Παπαδόπουλου, που αφορά στην εισαγωγή εκσυγχρονιστικών προνοιών για τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης.

«Είναι μια πρόταση που γίνεται σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και αξιοποίησης τεχνολογιών που υπάρχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Δαμιανού. Σημείωσε ότι έγινε παρουσίαση επί της αρχής και στην επόμενη συνεδρίαση θα καθοριστεί πώς θα προχωρήσει η κατ’ άρθρον συζήτηση.

«Είναι γνωστό ότι έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα και έχει πληγεί το καλό όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αποτέλεσμα της στρεβλής εφαρμογής του Επενδυτικού Προγράμματος με τα Χρυσά Διαβατήρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού. Θα μελετήσουμε την πρόταση νόμου και στη συνέχεια θα καταθέσουμε και τις δικές μας απόψεις», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy