Νέα μαρτυρία για την 13η Φεβρουαρίου: Ζήτησε εξηγήσεις για σύλληψη νεαρού και του πέρασαν χειροπέδες (ηχητικό)

Οι αστυνομικοί έκαναν τακτικές ελέγχου της ροής των διαδηλωτών και στη συνέχεια άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο ανέφερε ο Ηλίας Βασιλούδης ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στη Λευκωσία.

 

Διαβάστε επίσης:

ΓΓ ΑΚΕΛ προς ΠτΔ : Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του συναθροίζεσται

ΑΚΕΛ: Η μόνη ανυπακοή είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης στις συστάσεις των επιστημόνων

Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» τόνισε ότι όταν η αστυνομία πλησίαζε επιθετικά, έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών ότι διαλύεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας και να πάνε στα σπίτια τους χωρίς βία.

Στη συνέχεια όπως είπε, αστυνομικοί άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο. Σημείωσε ότι σε κάποια φάση είδε ότι συνελήφθη νεαρός, προσέγγισε τους αστυνομικούς και τους ρώτησε για ποιο λόγο τον συνέλαβαν.

Όπως είπε ο αστυνομικός δεν ήθελε συζήτηση αλλά ο ίδιος επέμενε, και οι άλλοι αστυνομικοί του είπαν ότι αν δεν απομακρυνθεί θα τον συλλάβουν και θα τον κατηγορήσουν για εξύβριση λόγω των συνθημάτων που ήταν όπως είπε ενάντια στην αστυνομική βία και διαφθορά.

Ο Ηλίας Βασιλούδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένιωσε περίεργα όταν ο αστυνομικός άρχισε να μετρά από το 10 ως το 0 και στη συνέχεια τον συνέλαβε.  Παράλληλα γνωστοποίησε ότι τους έκλεισαν σε ένα δωμάτιο δυο άτομα και πιο μετά βρέθηκαν τα 11 άτομα που συνελήφθησαν, πλην του προσωπικού.

Επίσης είπε ότι νωρίτερα μπήκαν 9 άτομα σε φορτηγό χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.