«Νέα μεταγραφή» συμβούλου στο Προεδρικό – Δημοσιογράφος με μισθό €33.000

Τα καθήκοντά του αφορούν την… προβολή των πολιτικών της κυβέρνησης σε θέματα υγείας

Το Προεδρικό έκανε νέα μεταγραφή συμβούλου από το χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ). Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αθανασίου, ο οποίος προσλήφθηκε κυρίως για την «προβολή των πολιτικών της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σημείωμα ο νέος σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αναλάβει τα εξής καθήκοντα:

• Την εκτέλεση όλων των καθηκόντων που θα του ανατίθενται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω ή τον Υπουργό Υγείας, για διευκόλυνση του έργου τους (ειδικά σε θέματα προβολής των πολιτικών της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας).

• Τη διεξαγωγή ερευνών, ετοιμασία μελετών και σημειωμάτων για θέματα τα οποία θα του ζητηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Υπουργό Υγείας, για διευκόλυνση του έργου τους (ειδικά σε θέματα προβολής των πολιτικών της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας).

• Το συντονισμό μεταξύ της προεδρίας και του Υπουργείου Υγείας για προβολή της κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

• Την εκτέλεση των οποιωνδήποτε άλλων συναφών καθηκόντων του ανατεθούν είτε από τους αξιωματούχους που αναφέρονται πιο πάνω είτε από τον προϊστάμενο διοίκησης της προεδρίας.

Με βάση το σημείωμα, η εργοδότηση του νέου συμβούλου του ΠτΔ θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και οι ετήσιες απολαβές του θα είναι 33 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των συµβούλων του Προέδρου Αναστασιάδη και των υπουργών ξεπερνά τους 60. Επισημαίνεται επίσης ότι το κόστος για τους πολιτικούς διορισµούς ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ άλλοι τόσοι είναι δηλωµένοι ως εργαζόµενοι στον δηµόσιο και ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, αλλά βρίσκονται σε απόσπαση στο Προεδρικό και σε πολλά υπουργεία και ενεργούν και αυτοί ως σύµβουλοι. Ακόµη, επισηµαίνεται ότι οι σύµβουλοι πληρώνονται από το κράτος και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συµ ετέχουν στις προεκλογικές εκστρατείες του ∆ΗΣΥ.

Το Προεδρικό έκανε πολλές μεταγραφές συμβούλων από το χώρο των ΜΜΕ. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του Βίκτωρα Παπαδόπουλου (ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε από το Προεδρικό στο Υπουργείο Εξωτερικών με καθήκοντα πολλά από τα οποία εκτελούνται ήδη από άλλες υπηρεσίες), Ανδρέα Ιωσήφ (ο οποίος πήγε απόσπαση από το ΡΙΚ στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας), Άντρου Μιχαηλίδη, Πάμπου Χαραλάμπους, Λοΐζου Αντωνίου, Μακάριου Δρουσιώτη, Ελένης Χάσικου (αδελφή του πρώην υπουργού Σωκράτη Χάσικου), Φανή Τσουρούλλη (αδελφή του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Sigma Χρύσανθου Τσουρούλλη) κ.τ.λ.

Επίσης, πολλά άτομα τα οποία συνδέονται με τα ΜΜΕ διορίστηκαν σε θέσεις αξιωματούχων. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη (σύζυγος ενός εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, Κρίστη Λοττίδη), του προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη (πρώην οικονομικός διευθυντής και αρχισυντάκτης στα οικονομικά θέματα της εφημερίδας «Πολίτης»), της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου-Νικολαΐδου (σύζυγος του Χάρη Νικολαΐδη, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γ. Γεωργιάδη στη θέση του οικονομικού διεύθυνση του «Πολίτη») κ.τ.λ.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.