Νέα μέτρα: Λίκνισμα μόνο για… εμβολιασμένους

Τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή (16/07), ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηπαντέλας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύται ο χορός σε όλους τους χώρους εστίασης και νυχτερινά κέντρα. Δικαίωμα στο λίκνισμα θα έχουν μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Αναλυτικά το συγκεκριμένο μέτρο:

Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός.

Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.